04.06.2012 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 10/05/2012 tarihli Mayis Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.  

2.  Meclis Üyesi Fevzi KÖSE’nin istifasi ile bosalan Meclis Egitim Kültür  Sanat ve Turizm Komisyonuna, kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis Üyesi Nuh Derya KARAÇOLAK’in sözlü önergesi ile önerilen Meclis Üyesi Mustafa ÇAKIR’in seçilmesine yapilan isaretle oylama sonucunda toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi. 

3. Meclis Üyesi Fevzi KÖSE’nin istifasi ile bosalan Meclis Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonuna, kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis Üyesi Nuh Derya KARAÇOLAK’in sözlü önergesi ile önerilen Meclis Üyesi Mustafa ÇAKIR’in seçilmesine yapilan isaretle oylama sonucunda toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi. 

4. Meclis Üyesi Fevzi   KÖSE’nin istifasi ile bosalan Kiymet Takdir  Komisyonuna, kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis Üyesi Nuh Derya KARAÇOLAK’in sözlü önergesi ile önerilen Meclis Üyesi Mustafa ÇAKIR’in seçilmesine yapilan isaretle oylama sonucunda toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi,

5. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili dosyalarin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 2838 ada, 3 parselde kayitli imar planinda dini tesis alani ve ibadet yeri alaninda kalan 2790.54 m2 yüz ölçümlü parselde 446.08 m2'ye tekabül eden 22304/139527 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Mesudiye Mahallesi tapunun, 451 ada, 37 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 121.83 m2 yüz ölçümlü parselde 3.94 m2'ye tekabül eden 394/12183 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 1333 ada, 33 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 184.92 m2 yüz ölçümlü parselde 1.22 m2'ye tekabül eden 61/9246 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez Zafer Mahallesi tapunun, 133 ada, 27 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 11.98m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10.  Aydin Merkez Cumhuriyet(Zeybek) Mahallesi, tapunun 622 ada, 1,2,3 parselleri ile 623 ada 1 parselinde kayitli tasinmazlarin imar planina göre Isikli Bulvari içinde kalan kisimlarinin kamulastirilmasini teminen  3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2012-2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11.  Mevcut bos bulunan 1. Derece Sanat Tarihçisi Kadrosuna 5393 Sayili Belediye  Kanununun 49 ncu Maddesinin 3. ve 4 ncü fikralari geregince sözlesmeli personel alinmasina; Ilgili personele aylik olarak Maliye Bakanliginca tespit edilen  ünvanlarin karsilarinda belirtilen ve 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa göre ekli listede belirtilen Derece ve Kademe için esas alinan ücret tutari ile yine ayni Bakanlikça belirlenen 1 Sayili Cetvelde Tam Zamanli Sözlesmeli Personele de ayni Derece ve Kademedeki Memurlar için ödenen ek ödeme oraninda ödeme yapilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12.  T.C.Aydin Belediyesi AY-BE Iktisadi Isletmesi Kurulus Ana Sözlesmesinin Isletmenin Sermayesi ana baslikli 4.maddesinde belirtilen 50.000,00-TL. (Ellibintürklirasi) isletme sermayesinin, 4.000.000,00-TL.(Dörtmilyontürklirasi)’ye yükseltilerek, Belediye Bütçesinden isletmenin hesabina aktarilmasi  hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13.  Ilimiz Merkez mücavir alan sinirlari içerisinde bulunan Pinardere köyü mevkilerinde ve Ata Mahallesi Denizli Bulvari No:72/A ‘da bulunan isletmelerin bulundugu alanlarin içkili alan bölgesine dahil edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna ve Meclis Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14.  Aydin Merkez Orta Mahalle 18L-II Pafta, 179 ada, 24 nolu parselde kayitli arsa üzerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait tesisisin Egitim, Sosyal ve Kültürel amaçli etkinliklerde kullanilip kullanilmayacagi ve kullanilmasi halinde gelir ücret tarifesinde ücretinin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe  Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15.  Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun, 2474 ada, 2 parselinde kayitli tasinmazin kamulastirilmasini teminen 2012-2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilip edilmeyecegi, ilave edilmesi durumunda bütçede yeterli ödenegin ayrilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

16.  Mülkiyeti Belediyemize ait olan Aydin Merkez Mimar Sinan Mahallesi 1673 ada, 4 ve 5 parsellerde kayitli Hüseyin AKSU spor tesisleri, Aydin Merkez Efeler Mahallesi Aydin Bulvari üzerinde bulunan Yüzme Havuzu, Aydin Merkez Zafer Mahallesi tapunun 2 ada 1 parselde kayitli Efe Çaglayan Sosyal Tesislerinin kullanim hakkinin Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlügü’ne verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|