06.08.2012 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 06.07.2012 tarihli Temmuz Ayi Meclis Toplantisinin III. Birlesimine ait zabit özetinin; “ Gündemin 2.maddesinin 6.dosyasinin salonda bulunan üyelerin oyçokluguyla, 6.dosyadan sonraki kararlar da salonda bulunan üyelerin oybirligiyle kabul edildi.” Seklinde degistirilerek kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili dosyalarin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. Koruma amaçli imar plani uygulamasi ile ilgili Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 2877 ada, 3 parselde kayitli imar planinda trafo arsasi olan 40.00m2 yüz ölçümlü belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun, 1233 ada, 17 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 250.25 m2 yüz ölçümlü parselde 8.25 m2'ye tekabül eden 3/91 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun, 1708 ada, 9 parselde kayitli imar planinda ticaret alaninda kalan ve müstakil insaata elverisli bulunmayan 471.00 m2 miktarindaki siyrik belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 2398 ada, 10 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 299.54 m2 yüz ölçümlü parselde 142.26 m2'ye tekabül eden 7113/14977 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun, 772 ada, 9 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 143.22 m2 yüz ölçümlü parselde 12.72 m2'ye tekabül eden 212/2387 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 1090 ada, 39 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 211.40 m2 yüz ölçümlü parselde 60.76 m2'ye tekabül eden 217/755 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Aydin Merkez Mesrutiyet (Girne) Mahallesi tapunun, 2637 ada, 9 parselde kayitli tasinmazin bir kismi imar planina göre yolda kaldigindan kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2012–2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. Belediyemizin 2009 Mali Yili Hesap Is ve Islemlerinin denetimi sonucu T.C. Sayistay Baskanligi tarafindan düzenlenen Sayistay Sorgusu geregi istisare görüs kararlarinin alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik geregi daha önce ihdas edilmis olan ve Emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan 5 sayili sürekli isçi kadro iptal cetvelinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. 22.02.2007 tarihinde yayinlanan “Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm 
Kadro Ilke ve standartlarina dair yönetmeligin 3’ncü ve 11’nci maddelerine istinaden “Norma uygun olarak hazirlanan Unvan Degisikligine ait II.sayili cetvellerdeki degisikliklerin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Belediyemizde 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi Memur kadrosunda görev yapmakta olan Ibrahim GÜRDAL’in Temizlik Isleri Müdürlügüne, Memur Kadrosunda görev yapmakta olan Bayram GÜL’ün Mali Hizmetler Müdürlügüne vekaleten atanmalari 5393 Sayili Belediye Kanununun 49 ncu maddesi geregince Belediye Meclisinin bilgisine sunuldu.

15. Mevcut bos bulunan 1. Derece Ekonomist Kadrosuna ve 3 Adet Mühendis (2 Adet Sehir Plancisi ve 1 Adet Makine Mühendisi) kadrolarina 5393 Sayili Belediye  Kanununun 49 ncu Maddesinin 3. ve 4 ncü fikralari geregince sözlesmeli personel alinmasina; Ilgili personele aylik olarak Maliye Bakanliginca tespit edilen  ünvanlarin karsilarinda belirtilen ve 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa göre ekli listede belirtilen Derece ve Kademe için esas alinan ücret tutari ile yine ayni Bakanlikça belirlenen 1 Sayili Cetvelde Tam Zamanli Sözlesmeli Personele de ayni Derece ve Kademedeki Memurlar için ödenen ek ödeme oraninda ödeme yapilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

16. Kati atik Bertaraf tesislerindeki evsel atiklarin serilmesi, sikistirilmasi ve üzerlerinin örtülmesi islerine ait ihalenin 20 ay gibi bir süreçte yapilabilirligi ve yillara sari olan bütçe dagiliminin gerçeklestirilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

17. Zabita Müdürlügünde kullanilmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden 1 Adet 4+1 yolcu kapasiteli kamyonet (camli van tipi) binek araç satin alinmasi ve parasinin Fen Isleri Müdürlügü bünyesinden ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

18. Mücavir alan sinirlari ve imar plani sinirlari içerisinde bulunan Merkez Yilmazköy’ün belediye Temizlik Isleri Müdürlügü hizmetlerinden yararlanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

19. Belediye Mülkiyetinde bulunan Içme Suyu Terfi Merkezinin Belediye Imkanlariyla ve Hizmet satin alinmasi suretiyle güvenliginin saglanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|