03.03.2014 Belediye Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 07.02.2014 tarihli Subat Ayi Meclis Toplantisinin III. Birlesimine ait zabit özetinin reddine, Belediye Baskan Vekili Sumran ÜNAL, Meclis Üyeleri M.Can ÖNLER, Saadet KAVASGIL, Halis HEKIMOGLU, Ahmet KIZILKAYA, Önder NALINCI, R.Altan GÜNEY ve Ramazan BALCI’nin kabul oylarina karsilik, Meclis Üyeleri Ahmet ERTÜRK, N.Derya KARAÇOLAK, Mustafa ÇAKIR, Cavit TIG, Ugur TÜRKMEN, Nedim GÜRAYDIN, Güngör TÜRK, Murat ÖDEN, Sema Coskun YAYLA, Özcan PETEKKAYA, Suayip YEGEN, Bünyamin ESEN ve Ugur ALKANLI’nin red oylariyla, oyçokluguyla karar verildi.

2. Meclis Üyesi Semih ÖZMERIÇ’in istifasi ile bosalan Encümen Üyeligine, kalan süreyi tamamlamak üzere yapilan gizli oylama sonunda 22 oydan;11 oy alan Meclis Üyesi Ahmet KIZILKAYA’nin seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

3. Aydin Belediye Meclisince alinan 13.08.2013 tarih ve 193 Sayili Kararin iptal edilmesine iliskin 06 Subat 2014 tarih ve 49 Sayili Belediye Meclis Karari ile ilgili hususun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine Meclis Üyesi Halis HEKIMOGLU’nun red oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.


4. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 7 adet dosyalarin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Aydin Merkez Hasan Efendi Mahallesi tapunun, 359 ada, 50 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 241.36 m2 yüz ölçümlü parselde 0.98 m2'ye tekabül eden 7/1724 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 6255 ada, 20 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 119.53 m2 yüz ölçümlü parselde 2.21 m2'ye tekabül eden 221/11953 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. AY-BE Iktisadi Isletmesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan yeni otogarda bulunan tuvaletlerin giris ücretinin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. 2014 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesi 1-9 Ulasim Hizmetleri Müdürlügü Otogar Birim Ücretleri, Minibüs Garaj Ücretleri 1.Grup, 2.Grup, Günlük Ödemeli Minibüsler, 1.Grup,2.Grup olarak her giris çikis için aylik araç basina düsen ücretlerinin Aydin Belediyesi veznesinde tahsil edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesin de yer alan tapu da 837 ada 34 ve 58 parsellerde kayitli tasinmazlara ait  plan degisikligi talebinin  incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Meclis Üyesi Semih ÖZMERIÇ’in istifasi ile bosalan Meclis Imar ve Meclis Ulasim ve Trafik Komisyonuna, kalan süreyi tamamlamak üzere yapilan oylama sonunda Meclis Üyesi R.Altan GÜNEY’in seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|