13/05/2014 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 16/04/2014 tarihli Nisan Ayi Meclis Toplantisina ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 64.maddesi geregince Aydin Belediyesinin 2013 yili Tasinir Yönetim Dönemi ve Bütçe Kesin Hesabinin incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. 5355 Sayili Mahalli Idare Birlikleri Kanununun 8. Maddesi ile Jeotermal Kaynakli Belediyeler Birligi Tüzügü’nün 7 nci maddesi geregince birlige üye olunmasina ve Birlikte Belediyemizi temsil etmek üzere Asil Üye olarak Meclis Üyeleri M.Mesut ÖZAKCAN, Kadir MUTLU ve Ziya AKSÜT’ün, yedek üye olarak Meclis üyeleri Ugur KUL ve Mustafa BASÇI’nin seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. 4688 Sayili Kamu Görevlileri Sendikalari ve Toplu Sözlesme Kanununun 32. Maddesi geregince; Aydin Büyüksehir Belediye Baskanliginda çalisan Kamu Görevlilerinin Sosyal Denge Tazminati alabilmesi için yetkili sendika ile Toplu Sözlesme yapmak üzere Büyüksehir Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetki verilmesine ve Sosyal Denge Tazminatinin ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Il Afet Acil Yardim ve Kurtarma Birligi Tüzügünün 7 nci maddesi geregince; birlikte Aydin Büyüksehir Belediye Baskanligini temsil etmek üzere Meclis Üyesi Salim Tümer APAYDIN’in asil, Meclis Üyesi Ahmet ÖZSOY’unyedek üye olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Büyüksehir Belediye Baskanligi Birimlerin Çalisma Usul ve Esaslari Hakkindaki Yönetmeligin incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Gelir Ücret Tarifesi 1-9 bölümünde bulunan Ulasim Hizmetleri Otogar Birim Ücretlerinin yeniden belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Büyüksehir Belediyesinin Mahalli Idareler Bütçe Muhasebe Yönetmeligin 37’nci maddesinin ikinci fikrasi uyarinca hazirlanan 2014 Mali yili Bütçesine ek ödenek verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Efeler Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügüne ait ek bütçenin incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. 5393 sayili Kanunun 49. maddesinin 2 nci fikrasi “Birim Müdürlügü ve Üst Yönetici Kadrolarina yapilan atamalar ilk toplantida meclisin bilgisine sunulur” geregi yapilan atamalar Meclisin bilgisine sunuldu

11. Ilçe Belediyelerine ait Mezbahalarin; 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 7 nci maddesinin t bendinde belirtilen görevlerininaynin kanun maddesinin son paragrafina istinaden Ilçe Belediyelerine devredilmesinetoplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. Çocuk Ihmal ve Istismarinin ve Kadina Yönelik Siddetin Önlenmesi ve Farkindalik Yaratilmasi için protokol ve çalisma yapmak üzere Büyüksehir Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetkisi verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna ve Meclis Hukuk Komisyonlarina havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|