12 Haziran 2014 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 10.06.2014 tarihli Haziran Ayi Meclis Toplantisinin I. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 5686 Sayili Jeotermal Kaynaklar ve Dogal Mineralli Sular Kanunu ve Uygulama Yönetmeligi kapsaminda, Jeotermal Kaynak ve Dogal ve Mineralli Su arama – isletme ruhsatlarinin alinmasina, ruhsat sahalarinda Jeotermal Kaynak ve Dogal Mineralli Sularla ilgili faaliyetlerin yürütülmesi için Büyüksehir Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetki verilmesine Meclis Üyeleri Riza POSACI, Halil Naci SOMER, Kadir MUTLU, Ibrahim ADALI, Yücel ESIYOK, Seda SARIBAS Ugur KUL,  Mustafa ARI, Ahmet ÖZSOY, Ümit ÖZDEMIR, Aziz ÜLGEN, Alim YAVAS, Halit BORAN, Mehmet GÜLER, Hüseyin ÇAÇAMER, Nedim GÜRAYDIN, Ziya AKSÜT, Ahmet Vahit AYSAN, Mustafa Salih YARMACI, Hasan NARGIZ, Ümmet AKIN, Mustafa DÖNGER, Gürsat KALE, Sevki CAN, Mustafa BASÇI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

3. Aydin Büyüksehir Belediyesi kurum kimliginde kullanilacak,Aydin Büyüksehir Belediyesi Kurumsal Logo Yarismasi düzenlenmesine, halk oylamasi ile belirlenecek birinci yarismaciya 20.000,00 TL para ödülü verilmesine ve yapilacak tanitim, duyuru  ve diger giderler için 30.000,00 TL ödenek verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.


4. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak üyesi oldugumuz ÜNIBEL A.S.nin, Sirket Sermayesi 14.05.2014 tarihinde yapilan Olagan Genel Kurul ile 13.500.000,00 TL’den 3.000.000,00-TL.’lik artisla 16.500.000,00-TL.’ye çikarildigindan, artirilan sermaye ile Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak payimiza düsen 13,00 TL. ile istirakte bulunulmasina ve bu bedelin ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Adnan Menderes Üniversitesi Kadin Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi, Üniversite, Aydin Büyüksehir Belediye Baskanligi ile Trakya ve Anadolu Aydin Kadinlar Dernegi Aydin Il Temsilciligi ortakliginda yürütülecek Çocuk Ihmal ve Istismari’nin ve Kadina Yönelik Siddetin Önlenmesi ve Farkindalik Yaratilmasi ile ilgili çalismanin Sosyal Sorumluluk Projesi olmasi sebebi ile egitim verecek olan ögretim görevlilerinin gönüllülük esasina bagli olarak ücretsiz görev almasina, yol-ulasim masraflarinin, egitim ile ilgili materyal brosürlerin Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilanmasina, diger masraflarin (yiyecek-içecek, salon temini vb.)  ilçe belediyeleri tarafindan karsilanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. 5393 sayili Belediye Kanunun 67 nci maddesi geregince asagidaki tabloda yer alan hizmetlerin, 3 yillik süreyle yillara sari (yaygin) yüklenme olarak saglanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

HARCAMA BIRIMI

IHALE KONUSU HIZMETIN NITELIGI

KÜLTÜR VE SOSYAL ISLERI
DAIRESI BASKANLIGI

  KÜLTÜR HIZMETLERINDE PERSONEL
  ÇALISTIRMA HIZMET ALIMI

SOSYAL HIZMETLER DAIRESI BASKANLIGI

  SOSYAL DESTEK PERSONEL ÇALISTIRMA HIZMET ALIMI

SOSYAL HIZMETLER DAIRESI BASKANLIGI

  YASLI BAKIM AGI PERSONEL ÇALISTIRMA HIZMETI ALIMI

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL
DAIRESI BASKANLIGI

  KATI ATIK DEPOLAMA TESISI ISLETMESI

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL
DAIRESI BASKANLIGI

    B. SEHIR SORUMLULUK ALANLARININ TEMIZLENMESINE
    YÖNELIK HIZMET ALIMI

DESTEK HIZMETLERI DAIRE BASKANLIGI

     GÜVENLIK HIZMETI ALIMI

   

DESTEK HIZMETLERI DAIRE BASKANLIGI

      ARAÇ KIRALAMA HIZMETI ALIMI



7. AY-BE Iktisadi Isletmesi bünyesinde faaliyet gösteren kafeteryalarda satilacak yeni ürünlerin satis fiyatlarinin asagida belirtilen sekilde belirlenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
 

ÜRÜN ADI BIRIM FIYATI

Sütlü Tatlilar 4,00 TL.

Dondurma(Topu) 0,75 Kr.

Dondurma Paket Piyasa Fiyati

Kar Helvasi (Bardak) 1,00 TL.

Meyve Suyu(Bardak) 1,00 TL.

Çorba 4,00 TL.
 

8. Aydin Il sinirlari içerisinde bulunan alanin, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan alinan PIN:NIP-1153 plan islem numarasi ile ekli RES (Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretim Tesisi), amaçli 1/5000 ölçekli Nazim imar plani, plan notlari ve plan açiklama raporu uygun görülerek 3194 sayili Kanunun 8/b maddesine ve 5216 Sayili Kanunun 7.maddesine göre onanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Ilinin tarimsal kaynaklarindan olan Zeytin ve Zeytinyaginin tanitimi il ekonomisinin canlandirilmasi, üretimin ve tüketimin daha bilinçli hale getirilmesi ve bu konudaki çalismalarin desteklenmesi amaciyla, 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanunun 7. Maddesinin f. Fikrasi geregince Aydin Büyüksehir Belediyesi 1. Zeytin ve Zeytinyagi Hasat Senligi düzenlenmesine, bunun geleneksel hale getirilmesine ve tanitim ve organizasyon giderleri için 400.000,00 TL. ödenek verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|