14.07.2014 Belediye Meclisi Kararları

 

  1. Belediye Meclisinin 12/06/2014 tarihli Haziran Ayi Meclis Toplantisinin 2. birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  2. Kusadasi Belediye Meclisince Kentsel Dönüsüm Amaçli 1/5000 ölçekli nazim imar plani ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginin onaylandigi 03.03.2014 tarih ve 57 nolu karara yapilan itirazlarin kabul edildigi 11.04.2014 tarih ve 112 sayili belediye meclis kararinin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  3. Kusadasi Belediye Meclisince 317 ada, 181 parselle ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginin onaylandigi 03.03.2014 tarih ve 66 nolu karara yapilan itirazlarin kabul edildigi 11.04.2014 tarih ve 115 sayili belediye meclis kararinin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  4. Kusadasi Belediye Meclisince 135 ada, 7 ve 39 parseller ile 1684 ada 35 ve 36 parsellerle ilgili 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginin onaylandigi 03.03.2014 tarih ve 69 nolu karara yapilan itirazlarin kabul edildigi 11.04.2014 tarih ve 118 sayili belediye meclis kararinin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  5. Kusadasi Belediye Meclisince 730 ada, 74 parselle ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginin onaylandigi 03.03.2014 tarih ve 68 nolu karara yapilan itirazin kabul edildigi 11.04.2014 tarih ve 117 sayili belediye meclis kararinin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  6. Kusadasi Belediye Meclisince 1789 ada, 4 parselle ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginin onaylandigi 03.03.2014 tarih ve 70 nolu karara yapilan itirazin kabul edildigi 11.04.2014 tarih ve 119 sayili kararin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  7. Kusadasi Belediye Meclisince 871 ada, 218 parselle ilgili 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginin onaylandigi 03.03.2014 tarih ve 67 sayili karara yapilan itirazlarin kabul edildigi 11.04.2014 tarih ve 116 sayili kararin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  8. Kusadasi Ilçesi, Hacifeyzullah Mahallesinde bulunan ve I. ve III. Derece arkeolojik sit alaninda kalan Güvercinada Koruma Amaçli Imar Planinin uygun bulundugu Aydin Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulunun 30.05.2014 tarih ve 2817 sayili karari dogrultusunda 1/5000 ölçekli koruma amaçli nazim imar planinin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  9. Aydin Efeler ilçesi Imamköy Mahallesi Kavaklikahve Mevkiinde 56, 57 ve 58 nolu parsellerde Jeotermal Elektrik Santrali amaçli 1/5000 ölçekli Ilave Nazim Imar Plani teklifinin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  10. Kusadasi Hacifeyzullah Mahallesi 114 ada 2 parselin “Yesil Alan” olarak planlanmasina yönelik 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  11. Aydin Kadastro Müdürlügü tarafindan tanzim edilerek parsel numaralari ve nitelikleri belirtilen Çine ilçe sinirlari içerisinde yeralan tasinmazlarin tescil islemlerinin yapilmasi hususunun görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  12. Aydin Kadastro Müdürlügü tarafindan tanzim edilerek parsel numaralari ve nitelikleri belirtilen Bozdogan ilçe sinirlari içerisinde yeralan tasinmazlarin tescil islemlerinin yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  13. Incirliova Belediyesi 2014 Mali Yili Bütçesine 2.360.000,00 TL ek bütçe konulmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  14. Koçarli Belediyesi 2014 Mali Yili Bütçesine 456.000,00 TL ek bütçe konulmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  15. Efeler Belediyesi 2014 Mali Yili Bütçesine 3.137.540,00 TL ek bütçe konulmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  16. Isletme ve Istirakler Dairesi bünyesinde bulunan Efeler Yüzme Havuzunun giris ücretlerinin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  17. AY-BE Iktisadi Isletmesinin Faaliyet Konularina ekleme yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  18. 30 Agustos Zafer Bayraminda çesitli sergiler, spor, kültür ve sanat etkinlikleri ile Konserler ve gösterilerin yer alacagi Organizasyonlar ve etkinlikler düzenlemesi ve gerekli ödenegin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  19. 7 Eylül Kurtulus Bayraminda çesitli sergiler, spor, kültür ve sanat etkinlikleri ile Konserler ve gösterilerin yer alacagi Organizasyonlar ve etkinlikler düzenlemesi ve gerekli ödenegin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  20. Aydin Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Dairesi Baskanligi bünyesinde yapilacak olan Hizmet Alimi Ihalelerinin 5393 Sayili Kanunun 67. Maddesi geregi 39 aylik süreyle yillara yaygin yüklemeler seklinde yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  21. Sehirlerarasi ve Ilçeler Otobüs Terminalleri Yönetmeliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim Komisyonu ve Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  22. Karpuzlu Belediyesi 2014 Mali Yili Bütçesine 2.000.000,00 TL ek bütçe konulmasi hususunun görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  23. Jeotermal Elektrik Santralleri ve beraberindeki tesislere isyeri açma ve çalistirma ruhsatlarinin 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 27 maddesinin 4. fikrasi geregi Büyüksehir Belediyesi tarafindan verilmesine Toplantiya katilan Meclis Üyelerinin oyçokluguyla kabul edildi.
     
  24. Nazilli, Söke, Didim ve Kusadasi’nda bulunan yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerindeki araç park yerlerinin ve Veysi Pasa Mah.Hükümet Bulvari No: 72 D:34 Bodrum 2 Efeler adresinde bulunan Adliye alti otoparkin 3 yil süreyle AYBEL Ins.Org.SporHiz.Tem.Gida San ve Ltd.Sti. ne kiralanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  25. Belediye sorumlulugunda olan ve imar alani disinda bulunan yollarda özel firma, Kamu Kurumu ve kuruluslari tarafindan yapilan altyapi çalismalari sirasinda meydana gelen zararlar nedeniyle yapilan tüm çalismalardan Teknik Danismanlik ve Kontrollük Hizmet Bedeli alinmasi ve Bedelin Belirlenmesinde Karayollari Genel Müdürlügü hesaplama kriterlerinin kullanilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  26. Aydin Engelliler Spor Kulüplerinin saglikli bir sekilde çalismalarini sürdürebilmeleri için ihtiyaçlarinin ve eksikliklerinin Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  27. Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi tarafindan hazirlanan Yasli Barinma Evleri Yönetmeligi ve Sosyal Yardim Esaslari Yönetmeliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  28. Zeytin ve Zeytinyaginin üretiminin tesvik edilmesi ve verimliligin artirilmasi yönünde çalismalar yapilmasi ve etkinlik programi ile kapsaminin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Tarim Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  29. Koçarli Ilçesi Biyikli Mahallesi 1/5000 ölçekli nazim ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plani yapim isi için Koçarli Belediyesine olur ve yetki verilip verilmeyecegi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  30. I.ve III.Derece Arkeolojik Sit Alaninda kalan ‘Kutsal Yol Koruma Amaçli Imar Plani ve Jeolojik Etüt Yapilmasi’ isine ait Didim Belediyesine yetki verilmesi hususu incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  31. Söke Ilçesi Sazliköy Mahallesinde bulunan tapunun 121 ada 12 parsel için talep ediklen 1/5000 ölçekli nazim imar planinin görüsülmesi hususu incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
|