09/09/2014 Tarihli Eylül Ayı Meclis Toplantısının I. Birleşiminde Alınan Kararlar

 

  1. (106 Nolu karar)Belediye Meclisinin 14/08/2014 tarihli Agustos Ayi Meclis Toplantisinin 2. birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  2. Kusadasi Belediye Meclisinin, Mülga Davutlar Belediye Meclisinin 511 ada 2 parsel, 1629 parsel, 670 ada 1 parsel ve 965 parsele iliskin 04.03.2014 tarih ve 2014/3-4 sayili karari ile onayladigi 1/5000 ölçekli nazim imar plani ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliklerine yapilan itirazlarin kabul edilerek, eski plana dönülmesine yönelik 07.05.2014 tarih ve 6/160 sayili kararin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

  3.  Didim Ilçesi, Karakuyu Mevkii, 2218, 2220, 2221, 2573 ve 15438 parsellerin Turizm Alanindan, Ticaret +Turizm Alanina dönüstürülmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi talebinin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

  4.  Efeler Belediyesi 2014 Mali Yili Bütçesinde Basin Yayin ve Halkla Iliskiler  Müdürlügü Bütçesine 300.000,00 TL ve Mali Hizmetler Müdürlügü bütçesine 16.000.000,00 TL  ek bütçe konulmasi hususunun görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

  5.  2014 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesinin 1-4 Hal Müdürlügü Ücretleri bölümüne ekleme yapilmasi hususunun görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

  6.  Zabita Dairesi Baskanligi Emir ve Yasaklari Yönetmeliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

  7.  Aydin Büyüksehir Belediyesi Disiplin Amirleri Yönetmeliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

     

  8. UKOME Yönetmeliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim Komisyonu ve Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  9. AYKOME Yönetmeliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  10. (107 Nolu karar)Ilçe Belediyelerden gelebilecek talepler dogrultusunda 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani çalismalarinda protokol dahil tüm çalisma ve islemleri yapmak üzere Büyüksehir Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetki verilmesinin kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  11. Germencik Yeni Belediye Hizmet binasi ve meydana iliskin 31N,31O ve 30O paftalarinda olusan 1/5000 ölçekli Nazim Imar Plani degisikliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  12. Özel Servis Araçlari Hizmet Yönetmeliginin, Taksi ve Taksi Duraklari Hizmet Yönetmeliginin, Sehiriçi Rotasyonlu Özel Halk Otobüsleri Hizmet Yönetmeliginin, Toplu Tasima (Ilçe ve Mahalleler) Yönetmeliginin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim ve Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  13. Minibüs ve Taksilerle ilgili ücretlerin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  14. Ilan ve reklam vergisi, biletle girilmesi zorunlu olmayan eglence yerlerine ait eglence vergisi, isgal harci, tatil günlerinde çalisma ruhsati harci ve isyeri açma izni harcina iliskin maktu vergi ve harç tarifeleri önerisinin görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  15. Itfaiye Dairesi Baskanligi 2014 Mali Yili Bütçesi T cetvellerine ekleme yapilmasi hususunun görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  16. (108 Nolu karar)Hüseyin AKSU Spor tesisleri ve Efeler Yüzme Havuzunun Gençlik Spor Il Müdürlügü’ne tahsis islemlerinin iptali edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  17. Koçarli Ilçesinde yer alan Çakirbeyli Küçüktepe Höyügü  2014 yili kazi çalismalarinda ihtiyaç duyulan malzemelerin 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 7. maddesinin 1 nci fikrasi (n) ve (o) bendleri geregince Büyüksehir Belediyesince karsilanmasi ve nakdi yardimda bulunulmasi hususunun görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  18. Cumhuriyetin 91. Yildönümü kutlamalarinin daha coskulu ve anlamli yapilabilmesi amaciyla çesitli sergiler, halk yürüyüsü, yarismalar, konserler, bilimsel toplantilar ile çesitli kültürel ve sanatsal aktiviteler yapilmasi hususunun görüsülmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  19. Baskanlik Makaminin Oluru ile atamasi yapilan Personelin Atamasi Meclise bilgi olarak sunuldu.
     
  20. Germencik ilçesi 20 ada 58 numarali parsel üzerinde Jeotermal Enerji Santrali (JES) amaçli hazirlanan ve Germencik Belediye Meclisince 01.09.2014 tarih ve 62 sayili karar ile uygun görülen 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Planinin incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
     
  21. Sultanhisar ilçesi Atça Mahallesi Çomakli Mevkiinde park alani amaçli hazirlanan 1/5000 ölçekli Nazim Imar Planlanin incelenmek üzere Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

 

|