Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

Karar No:227
 
Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 14.05.2015 tarihli Mayis Ayi Meclis Toplantisinin II.  Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
 
Karar No:228
 
Karar: Aydin Ili Kusadasi Ilçesi Güzelçamli Mahallesinde bulunan “Kenan EVREN” caddesinin adinin “Erdal EREN" caddesi olarak degistirilmesine Büyüksehir Belediye Kanununun 7.maddesi (g) fikrasi ve 5393 Sayili Belediye Kanunun 81.maddesi geregince 81 üyeli Büyüksehir Belediye Meclisi’ nin toplantiya katilan 69 üyesinin oybirligi ile karar verildi.
 
 
Karar No:229
 
Karar: Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik çerçevesinde 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi atamalarin gerçeklestirilmesi için tanzim edilen (II) Sayili Bos (Memur) Kadro Degisikligi Cetvelinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
 
Karar No:230
 
Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi'nin 14.05.2015 tarihli 208 sayili kararinda sehven yazilan 03.03.2015 tarih ve “120” sayili Kusadasi Belediye Meclis karar numarasinin “102” olarak düzeltilmesine ve 14.05.2015 tarih ve 208 sayili Aydin Büyüksehir Belediye Meclis kararinin bu sekilde tashihine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:231
 
Karar: Aydin Ili Söke Ilçesinde imar plan örneginde isaretli isimsiz yola “Sehit Komando Çavus Ferdi BOLAT" isminin verilmesine 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 7.maddesi (g) fikrasi ve 5393 Sayili Belediye Kanunun 81.maddesi geregince geregince toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:232
 
Karar: Aydin Ili Söke Ilçesi Yenicami Mahallesinde bulunan imar plan örneginde isaretli isimsiz caddeye “Sehit Jandarma Er Mehmet Ali Birlik" isminin verilmesine 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 7.maddesi (g) fikrasi ve 5393 Sayili Belediye Kanunun 81.maddesi geregince toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:233
 
Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi’ nin T.C. Ekonomi Bakanligi Tesvik Uygulama ve Yabanci Sermaye Genel Müdürlügü’ ne Yatirim Tesvik Belgesi talebinde bulunmasina ve bu kapsamda 5 adet 13.000 lt. kapasiteli arazözün Devlet Malzeme Ofisinden satin alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:234
 
Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi mülkiyetinde olan ve isletmesi Ulasim Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen “Otogarlarin” 5393 Sayili Belediye Kanununun 18/j ve 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 26.maddeleri uyarinca 01/09/2015 tarihinden geçerli olmak üzere devredilen yer ve faaliyetlerden elde edilecek vergi sonrasi net kârin %50 si bedelle ve bu bedelin Aydin Büyüksehir Belediyesi’ ne geçici vergi dönemlerinde ödenmesi kaydiyla sermayesinin tamami Aydin Büyüksehir Belediyesi’ ne ait Aydin Imar Sanayi ve Ticaret A.S’ ne 10 yil süreyle Imtiyaz devri ile devredilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:235
 
Karar: Sermayesinin tamami Aydin Büyüksehir Belediyesine ait Aydin Imar Sanayi ve Ticaret A.S.nin mevcut 10.000.000,00 TL. olan sermayesinin 90.000.000,00 TL. artirilarak 100.000.000,00 TL’ ye çikartilmasina, sermaye artiriminin nakdi ve/veya ayni olarak gerçeklestirilmesine, ayni sermaye artisinda kullanilacak bina, arazi ve arsa v.b. Belediye mülklerinin belirlenmesi, bu mülklerin satisi dahil her türlü tasarrufu ve belirlenen mülklerin sirkete devri konusunda yapilacak tüm islemler için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine oybirligiyle karar verildi.
 
Karar No:236
 
Karar Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair yönetmelik çerçevesinde, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi’ nin kurulmasina ve bu baskanliga bagli Spor Tesisleri Sube Müdürlügü’ nün olusturulmasina, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligina bagli Yaygin Egitim Sube Müdürlügü’nün kaldirilmasina ve yine bu baskanliga bagli Gençlik ve Spor Hizmetleri Sube Müdürlügünün ise Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi’ na baglanmasina, konu ile ilgili tanzim edilen (II) Sayili Bos (Memur) Kadro Degisikligi Cetvelinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:237
 
Karar: Efeler Ilçesi Orta Mahalle mülkiyeti Belediyemize ait 2835 ada 1 parsel nolu 45.00 m2 yüzölçümlü imar planinda trafo yeri olarak ayrilan tasinmazin 2942 Sayili Kanun ile degisik 4650 Sayili Kanunun 30.maddesi geregince Türkiye Elektrik Dagitim Anonim Sirketi Genel Müdürlügü’ ne devredilmesine, devir islemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:238
 
Karar: Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’ nin 2015 Mali Yili Bütçesi (T-1) Cetveline 2 (iki) adet tibbi atik aracinin 237 Sayili Tasit Kanunun 10 ncu maddesi geregi islenmesine ve söz konusu araçlarin Devlet Malzeme Ofisinden satin alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:239
 
Karar: Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alanindaki yollarda can ve mal güvenligini saglamak, düzenli ve güvenli trafik akisini temin etmek amaciyla, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Elektronik Trafik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulmasina, (KGYS) ve (TEDES) yapim isi ihalesinin 2886 sayili Devlet Ihale Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde en fazla 10 yil süre ile Gelir Paylasimli olarak yapilmasina, 2918 sayili Karayollari Trafik Kanunun Ek 16 nci Maddesinin Uygulanmasina Iliskin Usul Esaslara göre Il Emniyet Müdürlügünce sistemin kullanilabilmesi amaciyla Aydin Emniyet Müdürlügü ve Büyüksehir Belediye Baskanligi arasinda protokol imzalanmasi için Büyüksehir Belediye Baskani’ na yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Karar No:240
 
 Karar: Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S tarafindan bagislanmak istenen 3 adet minibüsün ve Yasaroglu Otomotiv ve Petrol Ticaret A.S tarafindan 1 adet otobüsün Aydin Büyüksehir Belediyesine bagislarinin kabul edilmesine, araçlarin  ruhsat is ve islemlerini yürütmek için Toplu Tasima Sb.Md.V. Osman Zeki CALAYIR’ in görevlendirilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.
 
Haziran Ayi 1. Birlesim karar özetlerini indirmek için tiklayiniz.

|