Sağlık Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Basın Açıklaması

5216 sayili kanunda Büyüksehir Hizmetleri kapsaminda bulunan, Saglik Dairesi Baskanligi Veteriner Isleri Sube Müdürlügü hizmetleri arasinda yer alan 5 adet Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezleri bulunmaktadir.

Ilçelerden devralinan merkezlerin eksiklikleri tamamlanmaktadir. 45 personel, 7 adet yeni rehabilitasyon araci ve veteriner hekimleri ile hizmet verimliligi arttirilmaktadir. 5199 sayili kanun hükümlerine göre kisirlastirilip asilanan ve isaretlenen hayvanlarin alindiklari ortama geri birakilmasi, hayvanin korunmasina dair uygulama yönetmeliginde belirtilmis olup, sadece saldirgan ve agresif hayanlar Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kapsaminda barindirilmaktadir.

Kaldi ki dogada toplanan her canlinin yerini, yeni bir canli doldurmaktadir. Bu hayvanlar dogada; toplanamayan çöp, atik gida maddelerinin bulundugu yerlere yönelmektedir. Bu anlamda ilçe belediyelerinin çöp toplanan bölgelerde gösterecegi hassasiyet, hizmet kalitesini arttiracaktir.