Belediyemiz Uyardı, Valilik İhaleyi İptal Etti

Danistay’in bu karari ve Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin uyarisi üzerine Aydin Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanliginca Aydin Il genelinde bulunan 36 adet Jeotermal Saha için yapilacak ihale iptal edildi.
 
Aydin Valiliginden, Aydin Büyüksehir Belediyesine gönderilen yazida(ek-1) , “Mülga Il Özel Idaresine ait iken, Aydin Valiligi Devir, Tasfiye ve Paylastirma Komisyonunun 80 nolu karari ile “haklar “ listesinde Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligina Devri yapilan ruhsatlarin, Baskanligimizca 07.07.2015 tarihinde yapilacak olan jeotermal kaynaklar ve Dogal Mineralli Sular Arama Ruhsatlarina Iliskin ihaleleri, ilgi yazinizdaki Danistay kararlari (Bozma yönünde alinan) ve Baskanligimiz hukuk biriminin verdigi 03.07.2015 tarih ve 7836 sayili görüsleri göz önünde bulundurularak Valilik Makaminin 07.07.2015 tarihli ve 7899 sayili olurlari ile iptal edilmistir” denildi.
 
AYDIN BSB ÇEVRE VE INSAN SAGLIGI IÇINDE UYARISINI YAPMISTI
 
Aydin Büyüksehir Belediyesi ihaleye çikacak olan 36 Jeotermal Saha’nin çevre ve insan sagligina da ciddi zararlar verebilecegini belirtmisti. Aydin Büyüksehir Belediyesi konu ile ilgili kamuoyuna yaptigi yazili açiklamada, “Ihaleye çikilacak jeotermal alanlar agirlikli olarak zeytin tariminin yapildigi bölgelerde. Bu bölgelerdeki zeytin üretiminin ve tarimsal alanlarin bu tesislerden olumsuz etkilenecegi asikardir. Özellikle Ziraat Odalari, Jeotermal tesislerin bor içerigi yüksek sulari tarimsal alanlar ve çevreye enjekte etmesi ile Aydin tariminin özellikle de incir üretiminin bitme noktasina yaklastigina dikkat çekmisti. Aydin Tabipler Odasi da Jeotermal tesislerinden çikan agir metalli sularin tarimsal sulamada kullanilmasi ile Aydindaki kanser vakalarinda son yillarda artis oldugunu belirtmisti. Aydin’da yasayan vatandaslarimizin sagligi bizler için her seyden önce gelmektedir. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak yapilan bu yanlis uygulamaya karsi tüm yasal haklarimizi kullanacagimizi Aydin kamuoyuyla paylasiriz” ifadelerini kullanmisti.

|