Bakanlığa Giden 557 Mal Geri Geliyor.

Aydin Valisi tarafindan , Aydin halkinin elinden alinan Il Özel idaresine ait tasinmaz mallarin Aydin’a dönmesinin yolu açildi. Danistay, Aydin Büyüksehir Belediyesinin açmis oldugu 557 davada Devir Tasfiye ve Paylastirma Komisyonunun yapmis oldugu dagitimin hukuka uygun olmadigini belirterek iptal karari verdi.
 
Aydin’in, Büyüksehir statüsüne geçisi ile kapanan Il Özel Idaresine ait bakanliklara verilen tasinmazlarin tekrar Aydin halkina geri iade edilmesi için hukuk mücadelesi baslatan Topuklu Efe lakapli Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, kisa süre önce Danistay 8. Dairesi’nin, “Devir Tasfiye ve Paylastirma Komisyonunun vermis oldugu kararlarin hukuka uygun olmadigi seklindeki” iptal karari ile ilk hukuk zaferini kazanmisti.
 
Ikinci olarak, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin ilgisiz kurumlara verilen Aydin’in tasinmaz mallari ile ilgili açmis oldugu 557 dava da Danistay, birinci kararindaki gibi, “Devir Tasfiye ve Paylastirma Komisyonunun yasal çerçeveler içinde toplanmadigi ve kararlarinin hukuka uygun olmadigi” seklinde iptal karari ile Aydin’in tasinmaz mallarinin tekrar Aydin’a dönme sürecini baslatmis oldu.
 
Danistay vermis oldugu kararinda, “Devir Tasfiye ve Paylastirma Komisyonu’nun yasal çerçeveler içinde toplanmadigi ve Aydin Valisi tarafindan dönemin Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun komisyona alinmamasi sebebi ile komisyon kararlarinin tamamen iptalini” kapsiyor. Önümüzdeki süreçte Danistay tarafindan bozulan bu davalar Aydin Idare Mahkemelerinde tekrar görülerek, tasinmaz mallarin Aydin’a geri dönüsü konusunda çok önemli bir süreç baslayacak.
|