Basın Açıklaması

Aydin il sinirlari içerisindeki Jeotermal tesislerinin tarim alanlari ve çevreye verdigi zararlarin iyice tartisilir hale geldigi son günlerde , yeni 36 adet jeotermal sahanin ihaleye çikilmasini saskinlikla karsiliyoruz. Son olarak ihaleye çikilacak 36 adet Jeotermal Saha özellikle zeytin tariminin yapildigi bölgelerde yer almaktadir. Söz konusu bölgelerdeki zeytin üretiminin ve tarimsal alanlarin bu tesislerden olumsuz etkilenecegi asikardir.
 
Özellikle Ziraat Odalari, Jeotermal tesislerin bor içerigi yüksek sulari tarimsal alanlar ve çevreye enjekte etmesi ile Aydin tariminin özellikle de incir üretiminin bitme noktasina yaklastigina dikkat çekmisti. Aydin Tabipler Odasi da Jeotermal tesislerinden çikan agir metalli sularin tarimsal sulamada kullanilmasi ile Aydindaki kanser vakalarinda son yillarda artis oldugunu belirtmisti.
 
Aydin’da yasayan vatandaslarimizin sagligi bizler için her seyden önce gelmektedir. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak yapilan bu yanlis uygulamaya karsi tüm yasal haklarimizi kullanacagimizi Aydin kamuoyuyla paylasiriz.
|