04.12.2008 Tarihli Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 01.12.2008 tarihli Aralik Ayi Meclis Toplantisinin I.Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 4 adet dosya görüsüldü.

D.NO MAHALLE PAFTA ADA PARSEL MECLIS KARARI
1 Cuma -

Aydin Merkez Cuma Mahallesinde Tabakhane Deresinin Dogu kisminda Egemenlik Bulvari ve Tabakhane deresi arasinda yerinde kullanilmayan WC’nin bulundugu kisma 6.50x10 ebatlarinda, h=4.00 m. yüksekliginde ticaret alani belirlenmesi yönünde 1/1000 uygulama ve 1/5000 nazim imar plani degisikligi yapilmasi uygun görülerek 3194 sayili kanunun 8/b maddesine göre onanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi
2 Kurtulus

296

12

Aydin Merkez Kurtulus Mahallesinde yer alan tapuda 296 ada, 12 parselde kayitli tasinmaz, imar planinda konut alaninda kalmakta olup, bitisik nizam 7 kat plan sarti öngörüldügü, söz konusu parsel maliki Belediyemize müracaat ederek, parsele yapacaklari binayi bodrumda ve zemin katta %100 kullanmayi talep ettigi anlasilmis olup; Parselin Ticaret Bölgesinde bulunmasindan dolayi, bodrum ve zemin katta %100 kullanim talebi uygun görülerek kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi
3 Mesrutiyet   2050 1 Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun 2050 ada, 1 parselinde kayitli tasinmaz, mevcut imar planinda ticaret alaninda kalmakta olup; h=4.50(1 kat) plan sarti öngörüldügü, tasinmaz maliki Belediyemize müracaat ederek,tasinmazina öngörülen plan hattinin 6396 ada,25 parselin hizasinda olacak sekilde planlanmasini ve h=4.50 plan sartinin h=8.50 ye çikartilmasini talep ettigi anlasilmis olup; Imar planinda 6396 ada,25 parseldeki bina hizasinda olacak sekilde ve alani degismemek üzere,ticaret alaninin batiya ötelenmesine ve iki ayri birim seklinde, zemin+1 olmak üzere h=7  plan sarti verilmesine yönelik 1/1000 uygulama imar plani degisikligi yapilmasi uygun görülerek 3194 sayili kanunun 8/b maddesine göre onanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
4 Mesrutiyet   1755 1-2 Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun 1755 ada,1 ve 2 parselinde kayitli tasinmazlar, mevcut imar planinda konut alaninda kalmakta olup; bitisik nizam bes kat (B-5) plan sarti öngörüldügü, plan Notlarinin 5.maddesine göre ”Meskun yapi alanlarinda yeni yapilacak binalar (planda ayrica belirtilmemisse) en az olusmus cephe hatti kadar geri çekilecektir.”denildigi, Sözkonusu parsel malikleri, Belediyeye müracaat ederek kendi parsellerine verilen, imar durumunun, suyulu olarak verildigini beyan ederek, parsellerinin oldugu alanda, tek baslarina insaat yapmayi talep ettikleri anlasilmis olup; Bu alanda 1755 ada,3 parseldeki mevcut binanin yenilenmesi durumunda imar plani hattina uyarak,batiya dogru büyüyecegi göz önüne alinarak,1 ve 2 no’lu parsellerin kendi mülkiyetleri içinde yapilasmaya gidilebilmesinin uygunluguna toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi

3. Asagidaki listede tapu kayitlari belirtilen ve imar planina göre yolda kalan tasinmazlarin

Sira No Konusu Mahalle Ada Parsel
1 Yolda kalan bina Cumhuriyet 6431 25
2 Yolda kalan bina ve arsa Güzelhisar 1172 22

3194 sayili kanunun 10. maddesi geregince kamulastirilmasini teminen 2007–2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasina ve bütçede yeterli ödenegin ayrilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. Aydin Belediyesi Denetimli Özel Servis Araçlari (P Plakalar) Hizmet Yönetmeliginin 12.maddesinin c bendinin “Süresi içerisinde (Eylül ayi sonuna kadar) vize islemi yaptirmayan araçlar o yil içerisinde Özel Servis Araci olarak çalismasina müsaade edilmez. Yil içerisinde veya sonrasinda tekrar çalisma izni için müracaatlar halinde, vize ücretinin yasal gecikme faizi ilave edilerek Belediye veznesine pesin yatirilmasiyla yeniden Çalisma ruhsati vizelenebilir. Birbirine müteakip 2 yil içerisinde vizelenmeyen Çalisma ruhsatlari Encümen karari ile iptal edilir” olarak degistirilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. ASYAV ve AKVAK Vakfi dilekçelerinin incelenmesi neticesinde her iki basvuru da da taraflar arasinda devam eden tazminat davalarindan bahsedildiginden bu konuda ayrintili inceleme yapmak üzere konunun daha sonraki Meclis Toplantisinda görüsülmek üzere ertelenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.