03.12.2007 Tarihli Belediye Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 19.11.2007 tarihli Kasim Ayi Meclis Toplantisinin III. Birlesimine ait Zabit Özetinin kabulüne oybirligi ile karar verildi.

2. Aydin, Denizli ve Usak Valilikleri öncülügünde 11.06.2005 tarih ve 25842 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren, Mahalli Idare Birlikleri Kanunu ve Belediye Kanununa dayanilarak olusturulan Büyük Menderes Havzasi Çevre Koruma Birligi' ne belediyemizi temsilen asil üye olarak Meclis üyesi Soner ÇETIN’in, yedek üye olarak da Meclis üyesi Artun SUCUOGLU’nun seçilmelerine oybirligiyle karar verildi.

3. Aydin Merkez Kurtulus Mahallesi, 5958 ada, 14 parselde 13421.23m2 yüzölçümlü 2185/2400 payli 12192.30m2’ye tekabül eden imar planinda ticaret alani olarak belirlenen arsanin alisveris merkezi yapilmasina ve üzerinde 30 yila kadar ayni hak tesisi kurulmasina ve bu konuda idarenin yetkili kilinmasina oyçokluguyla karar verildi.

4. Halen yürürlükte olan ilan Reklam ve Tabela Yönetmeliginin 26. Maddesinin;“Belediyece hazirlanan özel projeler çerçevesinde tasarlanan ve kent mobilyasi niteliginde olan uygulamalar hariç, kent içinde yollari enlemesine kesen veya bahçe duvarlari ve giris kapilari üstünde yer alan veya benzeri amaçli reklam unsuru tasiyan “tak”larin projelerinin Belediyemiz teknik elemanlarinca degerlendirilip onay verildikten sonra Belediye Encümenince izin verilir.” seklinde degistirilmesine oybirligiyle karar verildi.

5. Ruhsatsiz ancak elektrik ve su abonesi mevcut binalarin kanalizasyon baglanti ücretinin alinip, baglanti izninin verilmesi hususu idare tarafindan yapilabileceginden meclisçe bu konuda karar alinmasina gerek olmadigina, Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügü bünyesinde kullanilan kanalizasyon temizleme araçlarinin komsu belediyelerin (Tepecik, Çestepe, Incirliova, Kadiköy, Baltaköy, Askeriye, Umurlu vb.) talepleri dogrultusunda, bu gibi yerlere ücretsiz olarak gönderilmesine oyçokluguyla karar verildi.

6. Esnaf ve Sanatkarlari Odalari Birligi Baskanliginin talepleri dogrultusunda Belediyemiz Denetimli Rotasyonlu Özel Halk Otobüsü Ücret tarifesinin 01.01.2008 tarihinden geçerli olmak üzere;


Talep Edildigi Sekliyle Yolcu Tasima Ücreti:

Sivil Tam Ücret 1,25 YTL

Talebe (Üniversite, Açik Ögretim,

Belediye ve Birlik Personeli) 1,00 YTL

Talebe (Ilkögretim) 0,75 YTL

Seklinde belirlenmesine oybirligiyle karar verildi.

7. Yazi Isleri Müdür V.Kenan ERAYDIN’in emekliye ayrilmasi nedeniyle görevin aksamadan yürütülmesini teminen ayni Müdürlük emrinde memur olarak görev yapmakta olan Muhammet Sadik Bayram TOPALOGLU’nun Makamin 23.10.2007 gün ve 4328 sayili Olurlari ile Yazi Isleri Müdürlügü’ne vekâleten görevlendirildigi, 5393 sayili Belediye Kanununun 49.maddesi 2.inci paragrafina istinaden Belediye Meclisinin bilgisine sunuldu.

8. Geçmis Geçmis yillarda Belediyemizde zincirleme hizmet akitleri ile çalismakta olan geçici isçilerin kadroya geçirilmeleri hakkinda yayinlanan 5620 sayili kanun geregince kadroya geçis islemleri henüz Bakanlikça tamamlanmadigindan, 5393 sayili Belediye Kanununun Geçici 1.Maddesi geregince fiilen çalismakta olan 633 geçici isçi nin 12 ay süre ile, Iç Isleri Bakanligindan alinan izin sonrasinda açik kontenjanlarin doldurulmasi nedeniyle istihdam edilen özürlü ve eski hükümlü personelin ve 4 adet mevsimlik isçinin 5 ay 29 gün süre ile çalistirilmalarinin kabulüne ve ekli vize cetvellerinin onaylanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. 5393 Sayili kanunun 18. maddesi (p) bendine göre ekonomik ve sosyal iliskiler gelistirmek amaciyla, Kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçeklestirmek için Ukrayna’nin Lutsk sehri ile kardes kent iliskileri kurulmasina ve kurulacak kardeskent iliskileri çerçevesinde adi geçen ülke ve kente gitmek, gelecek heyetle görüsmelerde bulunmak ve protokol imzalamak hususunda Belediye Baskani Ilhami ORTEKIN’e yetki verilmesine ayrica Elazig ilimizin Merkez Belediyesi ile Belediyemiz arasinda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için karsilikli bilgi ve deneyim alisverisi, ekonomi, turizm ve ticaret alanlarinda karsilikli iyi iliskiler kurulmasi, her iki belediye ile ortak isbirligi organizasyonlari gerçeklestirmek ve uygun görüldügünde karsilikli belediye olanaklarinin kullanilmasi amaciyla kardes sehir iliskisi kurulmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|