Deve Güreşi Işıklı’da Yapıldı

Belediyemiz katkılarıyla gerçekleştirilen Aydın Deve Güreşi merkeze bağlı Işıklı köyünde yapıldı.
Haber Tarihi: 26.12.2011

Yaklasik 6 bin kisinin izledigi güreslere 126 deve katildi. Havanin güzel olmasi nedeniyle vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi deve güresi alanina beraberindeki efelerle giris yapan Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, kendisine hediye edilen körüklü çizmeleri giyerek, davul ve zurnalar esliginde alani bastan sona dolasarak halki selamladi.
Güreslerde Valilik, Aydin Belediyesi, Isikli Köy Muhtarligi ve Aydin Deveciler Dernegi müsabakalari yapildi. Valilik Kupasi’nda Tire’den Gökçenefe ile Çanakkale’den Balkis, Aydin Belediye Baskanligi Kupasi’nda Germencik’ten Vanli Arap ile Çine’den Egemen, Muhtarlik Kupasi’nda Söke’den Savarona ile Aydin’dan Özalp, Dernek Kupasi’nda Milas’tan Çilgin Kemal ile Kuyucak’tan Bozkurt adli develer karsilasti.

Yapilan müsabakalardan sonra Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, deve sahiplerine kupalarini verdi.

Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, geçmisi 200 yil öncesine dayanan, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin kis spor eglencesi olarak bilinen deve güreslerini yasatmaya çalistiklarini ifade etti.