Çevre Bulvarı Aydın Trafiğini Rahatlatıyor

Özellikle ağır tonajlı araçların hava kirliliği ile can ve mal kaybına neden olduğu, şehir içinden geçen karayolunun yükünü azaltmak amacıyla inşa edilen Çevre Bulvarı sürücüler tarafından etkin biçimde kullanılmaya başladı.
Haber Tarihi: 28.10.2011
|

 Aydin Belediyesi’nin Izmir-Denizli bölümündeki iki noktada yaptigi kavsak çalismalarinda Çevre Bulvari sürücüler tarafindan yogun bir sekilde kullanildi.

Agir tonajli araçlarin yani sira diger binek ve ticari araçlarinda Çevre Bulvari’ni kullandiklari görülürken, Çevre Bulvari’ni kullanan araç sayisinin artmasiyla sehir içi trafigindeki rahatlamalar da göze çarpmaya basladi.

 

KAVSAK YENILEME ÇALISMALARI YAPILDI


Öte yandan Aydin Belediyesi, sehir içinden geçen Esref Bitlis Kavsagi ve Forum Kavsagi gibi önemli iki kavsagin Izmir-Denizli yönündeki bölümünde yenileme çalismasi yapti. Çalisma ile agir tonajli araçlarin verdigi zararlara karsi daha dayaniksiz hale gelen asfalt yol kaldirilarak tamamiyla demir kullanilarak beton yol yapildi. Yetkililer demirli beton yolun agir tonajli araçlarin yükünü zemine dagitarak daha iyi bir direnç gösterdigi ve asfalta göre zemin kalitesinin daha uzun süre muhafaza edildigini kaydettiler. Asfalt yolda, agir tonajli araçlarin yol zemininde biraktigi hasarlarin tam anlami ile düzeltilememesi sebebi ile trafik kazalari için büyük tehlike arz ettigini belirten görevliler, beton yolun bu tür onarilamaz hasarlara karsi da daha dayanikli oldugunu ve asfalt yolda oldugu gibi mevsimsel etkilenmeler ve agir tonajli araçlarin sebep oldugu çökmelere maruz kalmayacagini belirttiler.

Aydin Belediyesince Esref Bitlis Kavsaginda yapilan yol çalismasinda, 2 bin metrekare yola 400 metreküplük beton yol yapildi. Forum Kavsagi’nda yapilan yol çalismasinda ise 1600 metrekarelik yola 320 metreküplük beton döküldü. Forum Kavsagi’nda baslayan çalismalar beton dökümünün yapilmasiyla tamamlanip, yapilan yol çalismasinin Avrupa’da kullanilan ve özellikle Almanya’da yaygin olan teknik ve malzeme ile gerçeklestirildigi kaydedildi.

Söz konusu kavsaklarin diger bölümleri ve Astim Kavsagi’ndaki yol çalismalarinin tamamlanip 9 bin m2’lik yol yapildigi ifade edildi.

 

|