Basın Bayramı Mesajı

Toplumun sansürsüz ve doğru haber alması adına bundan 103 yıl önce başlayan süreçte basın özgürlüğü ülkemizde istenilen noktalarda olmasa da önemli bir yol kat etmiştir.
Haber Tarihi: 22.07.2011
|

 Bu anlamda 24 Temmuz 1908 toplum adina gazeteciligin ortaya çiktigi gün olup, “Basin Bayrami” olarak kutlanmaktadir.
Çagdas toplumlarin en önemli özelliklerinden birisi olan farkli düsünce ve görüslerin toplumda yer bulabilmesi ve kendini ifade edebilmesi açisindan son derece önemli ve zor bir görevi ifa eden basin organlari bizlerin de olaylara daha farkli pencerelerden bakmamizi saglamaktadirlar.

Tüm dünyada gelisim gösteren bir diger olguda yerel basinin bulundugu kentler açisindan önemi ve etkisinin çok daha fazla hissedilmesidir. Bu anlamda Aydin basini da zor sartlar içinde görev yapmanin yaninda halkimizla aramizdaki iletisimin en etkili köprüsünü olusturmaktadir. Kentimiz için son derece önemli olan yerel basinimizin gelisimi adina bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da üzerimize düsen görevleri yapmaya devam edecegiz.
Bu düsüncelerle tüm yurttaki ve ilimizdeki gelismelerden objektif bir sekilde toplumu haberdar eden basin mensuplarimizin 24 Temmuz Basin Bayrami’ni kutluyor, saglik, mutluluk ve basarilar diliyorum.

Özlem ÇERÇIOGLU
Belediye Baskani

|