Önce İnsan Satranç Turnuvası

Aydın Belediyesi tarafından 15-20 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Haftası ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 17-18 Mayıs tarihlerinde Aydın Belediyesi Önce İnsan Satranç Turnuvası düzenlendi.
Haber Tarihi: 29.05.2008
|
Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalarin ardindan, dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Ödül törenine Aydin Vali Yardimcisi Mesut Kircali, Belediye Baskani Ilhami Ortekin, Gençlik ve Spor Il Müdürü Cevat Ercan, davetliler ve sporcu yakinlari katildi.
 
Turnuvanin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisi ile baslayan Kurtulus Savasi Mücadelesinin ilk atesinin yakilmasi Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 89. yildönümü kutlamalari nedeniyle Aydin Belediyesi tarafindan düzenlendigi belirtildi. 
 
Satranç Federasyonu Il Temsilciligi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün destekleriyle gerçeklestirilen turnuva 12 ayri yas grubuna göre 9 tur üzerinden 2 gün süreyle yapildi. Yapilan yarismalar sonucunda yarismaya katilan toplam 351 sporcuya katilim belgesi ve satranç takimi verildi.
 
Dereceye giren sporculara Vali Yardimcisi Mesut Kircali, Belediye Baskani Ilhami Ortekin ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Cevat Ercan tarafindan madalyalari verildi. Ayrica yarismalarda basarili olan her gruptan ilk on sporcu olmak üzere basari derecesine göre toplam 10 bin YTL para ödülü dagitildi.
|