23 Nisan Etkinliklerimiz Başladı

Aydın Belediyesi’nin kuruluşunun 130’ncu yılı kapsamında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri başladı
Haber Tarihi: 20.04.2011

Etkinliklerin ilk gününde Vali Yazicioglu Kültür Merkezi’nde Erkan Atali’nin hazirladigi “Eskiden Oynadiklarimiz” adli oyuncak sergisi açildi. Açilisa Aydin Belediye Baskan Yardimcisi Sefika Çoban, Belediye Meclis Üyeleri Altan Güney, Sümran Ünal, çok sayida sanatsever ve çocuklar katildi. Yillar önce çocuklar tarafindan oynanan oyuncaklari hazirlayan Erkan Atali’nin 70 konuda 90 parça eserinin bulundugu sergiyi gezen çocuklar oyuncaklara büyük ilgi gösterdiler.

Belediye Baskan Yardimcisi Sefika Çoban, sergi nedeniyle Erkan Atali’ya tesekkür ederken, “Bugün burada çocukluk dönemimizi hatirladik. Bizim çocuklugumuzda bebek bile satilmiyordu. Kendi oyuncaklarimizi kendimiz yapardik” dedi.

IMZA GÜNÜ

Sergiden sonra Sila Kitabevleri isbirligi ile düzenlenen “Yazarlar Çocuklarla Bulusuyor Imza Günü”nde çocuk kitaplarinin sevilen yazarlarindan Süleyman Bulut, kitaplarini çocuklar için imzaladi.

Etkinliklere 22 Nisan 2011 Cuma günü saat 14.30’da Vali Yazicioglu Kültür Merkezi’nde Yazar Bilgin Adali’nin imza günü, 23 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 15.00’de Atatürk Meydani’nda animasyon gösterileri, Keskin Viraj ve Roman Orkestrasi’nin konserleri ile devam edilecek. 24 Nisan 2011 Pazar günü saat 14.00’de Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrolari tarafindan Muzaffer Izgü Sahnesi’nde “Ormandan Yükselen Ses Bremen Mizikacilari” oyunu çocuklar için ücretsiz sahnelenecek.