Tesisler İncelemeden Yüzünün Akıyla Çıktı

Aydın Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri, ortaya atılan iddialardan sonra 35 sivil toplum örgütü temsilcisi tarafından incelendi ve bu incelemeden yüzünün akıyla çıktı.
Haber Tarihi: 03.02.2011
|

Aydin kamuoyunu olusturan sivil toplum örgütleri tesislerin isleyisini yerinde inceledikten ve çalisma seklini gördükten sonra bu iddialari ortaya atan milletvekiline tepki gösterdiler.

 AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk’ün kendi internet sitesinde Aydin Ili Kati Atik Bertaraf Tesisleri ile ilgili yayinladigi iddialar üzerine, tesisleri yerinde gezerek isleyis seklini görmek isteyen Aydin Kent Konseyi, Aydin Sivil Toplum Örgütleri Platformu’na bagli sivil toplum örgütü temsilcileri, Aydin Çevre Platformu, Muhtarlar Dernegi Aydin Subesi, Eski Eserleri Sevenler Dernegi, Türkiye Kuvayi Milliye Dernegi Aydin Subesi, Türk Hava Kurumu Dernegi Aydin Subesi, S.S. 133 Nolu Sehiriçi Motorlu Tasitlar Kooperatifi, Belediye Is Sendikasi Aydin Subesi, Çagdas Yasami Destekleme Dernegi, Aydin Sanat Etkinlikleri Merkezi Dernegi, UDAK Dagcilik ve Doga Sporlari Ihtisas Dernegi, Özel Insanlarimiz Için Kaynasma ve Yardimlasma Dernegi baskanlari ve temsilcilerinden olusan grubu Aydin Belediye Baskan Yardimcisi Sevim Havaoglu, Temizlik Isleri Müdürü Derya Tikir, Tesis Isletme Müdürü Sabri Ilgaz karsiladi.

35 sivil toplum örgütü temsilcisi adina konustugunu belirten Aydin Kent Konseyi Baskan Yardimcisi Veli Tiryaki, “Basinda yer alan iddialar üzerine öncelikle Çevre ve Orman Il Müdürlügü’ne giderek tesislerde bugüne kadar denetleme yapip yapmadiklarini sorduk. Müdürlük olarak yaptiklari denetimlerde herhangi bir olumsuzluga rastlamadiklarini belirttiler. Biz de bu iddialari bizzat yerinde inceleyerek bilgi sahibi olmak için buraya geldik” dedi.

 Böylesine önemli bir konuya gösterdikleri duyarlilik nedeniyle sivil toplum örgütü temsilcilerine tesekkür eden Temizlik Isleri Müdürü Derya Tikir, “Tesislerimiz 3,5 yildir hizmette ve bu süre içerisinde Çevre ve Orman Bakanligi, Çevre Yönetimi Genel Müdürlügü ile Il Çevre ve Orman Müdürlügü yetkililerince ilgili yönetmelik ve kanunlar çerçevesinde denetimlerden geçti. Hatta tesisimiz en son 25 Ocak 2011 tarihinde denetlendi ve hiçbir olumsuzlukla karsilasilmadi. Su an itibariyle tesislerimizde sigortali ve saglik taramalari yapilmis 25 personelimiz bulunmaktadir. Tesislerimiz iddialarin aksine teknigine ve yasalara uygun olarak çalistirilmaktadir. Ortaya atilan iddialar tamamen asilsizdir” dedi.

 Tikir, sivil toplum kurulusu temsilcilerini Düzenli Çöp Depolama Sahasi’ndan baslayarak, Tibbi Atik Sterilizasyon Tesisi, Ambalaj Atiklari Toplama ve Ayristirma Tesisi, Çöp Sizinti Suyu Havuzu ve Geçici Atik Pil Deposu’nu gezdirerek isleyis hakkinda teknik bilgiler verdi.

 Incelemelerin tamamlanmasindan sonra tesislerden ayrilirken konusan Aydin Çevre Platformu Baskani Dr. Eyüp Doyuran, “Son günlerde basinda çikan haberler bizi endiselendirmisti. Bugün burada görüyoruz ki, bu tesisler tamamen amacina uygun olarak kullaniyor. Verilen bilgiler nedeniyle ve tesislerde inceleme firsati taniyan Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na çok tesekkür ediyoruz” dedi.

 

|