Deve Güreşleri Işıklı"da Yapıldı

Aydın Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Aydın Deve Güreşleri merkeze bağlı Işıklı köyünde yapıldı
Haber Tarihi: 27.12.2010
|

Yaklasik 7 bin kisinin izledigi güreslere 120 deve katildi.  Havanin güzel olmasi nedeniyle vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi güreslere Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP Aydin Milletvekili M. Fatih Atay, Baskan Yardimcisi Kamil Kaya, Il Genel Meclis Üyesi Akan Evren, MHP Il Baskani Hasan Muti, Belediye Meclis Üyeleri Altan Güney, Ahmet Ertürk katildiBelediye Baskani Özlem Çerçioglu beraberindeki efelerle giris yaptigi deve güresi senliginde davul ve zurnalar esliginde alani bastan sona dolasarak halki selamladi.Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Dernegi Aydin Subesi efeleri ve halk oyunlari grubunun sundugu gösteri deve güresleri etkinligine renk katti.

Güreslerde Valilik, Aydin Belediyesi, Isikli Köy Muhtarligi ve Aydin Deveciler Dernegi müsabakalari yapildi. Valilik Kupasini Yenipazar’dan Kaan Efe ile karsilasan Söke’den Savarona kazanirken, Aydin Belediyesi Kupasi’nda güresen Çine’den Ceylin ile Germencik’ten Karadayi’nin müsabakasi berabere sonuçlandi. Kuyulu’dan Büyükipçi ile Çanakkale’den Balkis’in karsilastigi müsabakada ise Muhtarlik Kupasini kazanan Balkis oldu. Deveciler Dernegi Kupasi’nda Antalya Demre’den Kirayak ile Çanakkale Çan’dan Saglikçi isimli develer güresirken müsabaka berabere sonuçlandi.  Yapilan müsabakalardan sonra kupalari Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP Aydin Milletvekili M. Fatih Atay, Il Genel Meclis Üyesi Akan Evren, Belediye Baskan Yardimcisi Kamil Kaya, MHP Aydin Il Baskani Hasan Muti, Belediye Meclis Üyeleri Altan Güney, Ahmet Ertürk verdiler. Konuyla ilgili açiklama yapan Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Geçmisi 200 yil öncesine kadar uzanan Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin kis sporlari eglencesi olarak bilinen deve güreslerini yasatmaya, yöremiz kültürlerinin unutulmaya yüz tutmamasi için çaba gösteriyoruz” dedi.Isikli Köy Muhtari Sezgin Kâhya, güreslerden elde edilen gelirin köy camisi ve okulu için kullanilacagini belirterek katkilari nedeniyle Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

HALI GECESI

 Güreslerden bir gün önce Aydin Karya Restaurant’ta “Hali Gecesi” düzenlendi. Devecilerin büyük ilgi gösterdigi gecede çekilisler yapilirken, devecilere büyük ödül olarak deve havutu ve çesitli hediyeler dagitildi.

 

 

|