Öğretmenler Günü Mesajı

24 Kasım 1928’de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Millet Mektepleri Başöğretmenliği ünvanı ile onurlandırılmıştır.
Haber Tarihi: 23.11.2010
|
Atatürk’ün Basögretmenligi kabul ettigi bugün, Cumhuriyetimizin en önemli kilometre taslarindandir. Egitim sistemindeki köklü degisiklikler, fedakâr ögretmenlerimizin gayretleri ile ülkemizi o günkü karanlik günlerden bugünkü aydinlik ve çagdas günlere tasimistir. Basögretmenimiz Atatürk’ün “Ögretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktir” özdeyisinde belirttigi gibi, ögretmenlerimizin üstlendigi görev büyük önem arz etmektedir.
Ögretmenlik, bilgeligi ve erdemligi temsil eden çok önemli bir meslektir. Bu açidan baktigimiz zaman, yarinlarimizi teslim edecegimiz çocuklarimizin, gençlerimizin kisisel, sosyal ve kültürel yönde yetismesinde, topluma faydali birer fert olarak kazandirilmasinda degerli ögretmenlerimize çok büyük görevler düsmektedir.
 
O yüzden ögretmenlerimizi sadece “24 Kasim Ögretmenler Günü”nde hatirlamamali, onlara hak ettikleri saygi ve degeri egitime sunacagimiz katkilarla göstermeliyiz.
Bu duygu ve düsüncelerle, böylesine önemli ve kutsal görevi yerine getiren bütün ögretmenlerimizin “24 Kasim Ögretmenler Günü”nü kutluyor, Basögretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere hakkin rahmetine kavusmus olan ögretmenlerimizi saygiyla aniyorum.
 
       Özlem ÇERÇIOGLU
    Aydin Belediye Baskani
|