7 Eylül ve Ramazan Bayramını Kutluyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere, Aydın’ın işgal günlerinde dağa çıkarak düşmana karşı büyük mücadele veren efelerimizi saygıyla ve hürmetle anacağız.
Haber Tarihi: 07.09.2010
|
Çok degerli Aydinli hemserilerim…
Bu hafta iki büyük heyecan ve coskuyu bir arada yasayacagiz. Bu coskulardan ilkini, tarihiyle, dogasiyla, iklimiyle ve dogal güzellikleriyle bir yeryüzü cenneti olan Aydin’in düsman isgalinden kurtulusunun 88. Yili nedeniyle yasayacagiz. 
Her yil oldugu gibi bu yilda siz çok degerli Aydinli hemsehrilerim ile bir araya gelecegimiz kurtulus günümüzde, bizlere bagimsizlik ve özgürlügümüzü sunan basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari olmak üzere, Aydin’in isgal günlerinde daga çikarak düsmana karsi büyük mücadele veren efelerimizi saygiyla ve hürmetle anacagiz.
 
Bir destandir Aydin efelerinin isgalcilere karsi verdigi büyük mücadele,
Bir destandir Aydin halkinin baskaldirisi, sanli direnisi,
Bir destandir Aydin’dan düsmanlarin sökülüp atilisi,
Bir destandir Kuva-yi Milliyecilerin 7 Eylül 1922 zaferi…
 
Dörtlügünde oldugu gibi 88 yil önce yasanan o büyük mücadelenin önemini bir kez anlayacak, bu sanli direnisin bizden sonraki nesillere de aktarilmasini saglayacagiz.
Kurtulus törenlerimizden 2 gün sonra bu kez ramazan bayrami coskusunu yasayacagiz hep birlikte. Birligin beraberligin simgesi olan Ramazan bayraminin tüm halkimiza saglik, mutluluk ve huzur getirmesini temenni eder, tüm Aydin halkinin kurtulus günü ve ramazan bayramini en içten dileklerimle kutlar, saygilar sunarim.
 
                    Özlem ÇERÇIOGLU
             T.C. Aydin Belediye Baskani
|