Milli Emlaktan "JET" Tahliye

Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, Aydın Belediyesi tarafından sosyal tesis olarak kullanılan Pınarbaşı Sosyal Tesisleri’ni boşalttı.
Haber Tarihi: 29.07.2010
|
Belediyenin 3 ay süre talebini reddeden Milli Emlak Müdürlügü içinde asevi ve dügün bahçesi bulunan alani tahliye ederek kapi kilitlerini degistirdi. Milli Emlak’in tahliye kararini hizla uygulamasi saskinlik yaratti.
 
2005 yilinda belediyenin vergi borçlarina karsilik, dönemin belediye baskani tarafindan arsa tapusu Aydin Defterdarligi’na verilen, ancak kullanim hakki belediyede bulunan Pinarbasi Sosyal Tesisleri “jet” hizinda bir uygulamayla tahliye edildi. Ramazan ayinda kurulacak iftar çadirlarinda muhtaç vatandaslara yemek çikarma hazirliklari içinde olan mutfak ve ramazana kadar haftanin 3 günü vatandaslarin dügün yaptigi alanin tahliye edilmesi tepkilere neden oldu. Belediye çalisanlarinin ve vatandaslarin saskin bakislari arasinda çilingir ile kapilari açilan, ihtiyaç sahibi vatandaslara günlük yemekler yapilan mutfak, idari bölümler ve dügün bahçesine malzemeleri toparlayan Milli Emlak görevlileri bu malzemeleri bos bir alana yigdiktan sonra binalarin kapi kilitlerini de degistirerek olay yerinden ayrildilar. 

Tahliye olayinin duyulmasiyla Pinarbasi Sosyal Tesisleri’ne giden Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, tüm girisimlerine ragmen tahliye islemini durduramadi. Gördükleri karsisinda saskinligini gizleyemeyen Baskan Çerçioglu,  “Ramazan ayinda muhtaç vatandaslarimiza sicak bir kap yemek yapmak için hazirliklarimizi yapmistik. Ayrica dügün bahçemizde Ramazan ayina kadar doluydu. Bu nedenle tahliye kararinin 3 ay ertelenmesini talep etmistik, sonuç ortada. Bu uygulamayla bize deniliyor ki, Aydin’da yasayan fakirlere sicak yemek vermeyin biz sizi kapinin önüne koyuyoruz. Yasalara karsi saygiliyiz. Ancak bundan bir kaç gün önce 23.07.2010 tarihinde Aydin Valiligi, Defterdarlik ve Milli Emlak Müdürlügü’nden 90 gün süre istedik. Bu süre zarfinda sicak yemegimize muhtaç vatandaslarimiza ulastiralim dedik. Bu süre sonunda burayi hemen bosaltiriz dedik. Bu süreyi bize çok gördüler. Yaklasan Ramazan öncesi fakir fukaraya yapilacak is mi bu? Bunun anlami ne demek? Bu uygulamanin takdirini Aydin kamuoyuna birakiyorum.  Herhalde böyle bir sosyal proje, fakir fukaraya ulastirilan bu hizmetin engellenmesi Türkiye’nin hiçbir yerinde yasanmiyordur. Nedense Aydin’da yasaniyor. Bu alanda Ramazan ayina kadar 3-4 tane dügün var. Vatandaslarimiz davetiyelerini dagitmislar. Bu insanlar ne yapacak?.  Burada bulunan mutfakta her gün 1125 muhtaç vatandasimiz için yemek çikiyor. Okullarin açilmasindan hemen sonra Haci Hüseyin Aslan ve Atatürk Rehabilitasyon Egitim Merkezi’ndeki yaklasik 300 engelli çocugumuz içinde yemek çikaracaktik. Bu çocuklar Aydinli’dir, bizim çocuklarimizdir, engellidir. Bu çocuklarin yiyecegi yemege de engel olunmaktadir. Elinizi vicdaniniza koyun yüreginiz yetiyorsa buyurun çikartin. Fakir fukaranin bir tas sicak yemeginde, bir patateste gözü var insanlarin. Insanlar bir somun ekmege muhtaç. Bunu mu gözünüze diktiniz?” dedi.
 
Tahliyesi yapilan Pinarbasi Sosyal Tesislerine Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ile birlikte gelen Cumhuriyet Halk Partisi Aydin Milletvekili M. Fatih Atay, yaptigi açiklamada sunlari söyledi;
 
''Bu insanlarin aç kalmasinin sorumlusu imza atan insanlardir. Vali’dir, Defterdardir. Yillarca durdu da bugün mü bosaltmalari akillarina geldi. Ülkenin birçok yerinde olaylar oluyor, biz yasalara saygiliyiz. Sabrimizi tasirmasinlar. Burada sosyal bir proje yapiliyor. Halkin yararinadir bütün yasalar, halkin karsisinda degildir. Halkin daha mutlu, daha huzurlu, daha özgür yasamasina yönelik çikar yasalar. Bugünkü uygulanan yasa insanlarin daha mutsuz daha aç hale getirecek bir uygulamadir.''
 
Bu arada Aydin’da bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Baskan Vekili Oktay Vural,  MHP Aydin Milletvekili Ali Uzunirmak ile Izmir Milletvekili Erdal Sipahi, tahliye yapilan alanda inceleme yaptilar.

|