Aydınlı Belediyelerin Güç Birliği Toplantısı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelen ilçe ve belde belediye başkanları Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) projesi hakkında bilgilendirildi.
Haber Tarihi: 13.07.2010
|
Aydin Belediye Meclis salonunda gerçeklestirilen toplantiya, Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Incirliova Belediye Baskani Fadime Orbay, Söke Belediye Baskani Necdet Özekmekçi, Germencik Belediye Baskani Ahmet Yavasoglu, Kuyucak Belediye Baskani Ali Ulvi Akoglu, Karacasu Belediye Baskani Mustafa Büyükyapici, Yenipazar Belediye Baskani Mehmet Yüsran Erden, Bozdogan Belediye Baskani Salim Tümer Apaydin, Koçarli Belediye Baskani Cengiz Sen, Çine Belediye Baskani Osman Aydin, Hidirbeyli Belediye Baskani Ismail Kurum, Tepecik Belediye Baskani Tuncay Olgun, Çestepe Belediye Baskani Hakki Gümüs, Mursalli Belediye Baskani Hayri Altay, Yenice Belediye Baskani Fuat Meriç, Yeniköy Belediye Baskani Erdal Arasan, Pirlibey Belediye Baskani Hüseyin Horasan, Akbük Belediye Baskani Mehmet Erçin Sandalci, Güzelçamli Belediye Baskani Özkal Yüksel, Aydin Belediyesi Baskan Yardimcisi Kamil Kaya, Kusadasi Belediyesi Baskan Yardimcisi Mehmet Zeki Fidandal, Didim Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Girgin Aydin ve belediye bürokratlari katildi.
 
Toplantida Denizli, Mugla ve Aydin illerinin ortaklasa kurdugu Güney Ege Kalkinma Ajansi’nin amaç ve hedeflerinin anlatildigi bir sunum yapildi. GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydiner tarafindan gerçeklestirilen sunumda, Belediyelerin yapmasi gereken çalismalar ve hazirlamasi gereken projeler hakkinda bilgi verildi.
 
Konusmasinin ilk bölümünde GEKA ve Türkiye’de kurulan 26 adet kalkinma ajanslarinin çalismalari hakkinda bilgi aktaran Aydiner, GEKA’nin Denizli Mugla ve Aydin il valileri ve Belediye Baskanlari,  sanayi-ticaret odalari temsilcilerinin olusturdugu 12 kisilik yönetim kurulu tarafindan yönetildigini, GEKA’nin bu yilki bütçesinin genel bütçenin vergi gelirlerinin % 0,5’ine isabet eden 15 milyon lira, Il Özel Idareleri, Belediyelerin ve Ticaret-Sanayi Oda bütçelerinin %1’lik kesintilerinden elde edilen gelirlerle birlikte ajansin yönetim kurulunca onaylanan bütçesinin, 28 milyon 600 bin lira oldugunu, bu gelirin projelere aktarilmasi planlanan miktarinin ise 20 milyon lira civarinda oldugunu söyledi.
 
Konusmasinda Belediyelerin yapmasi gerekenleri de anlatan Genel Sekreter Mehmet Aydiner “Bizim Belediyelerden en önemli beklenti ve ricamiz iyi projeler hazirlayarak bize göndermesi. Bu projeler çevre, kültür, yatirim yani her alanda olabilir. Yeter ki iyi hazirlanmis olsun. Proje hazirlama konusunda tecrübesi olmayan Belediyelerimize danismanlik hizmeti de vermeye haziriz. Tüm amacimiz ajansimizin iyi hizmet üretmesidir. Sadece Belediyeler degil özel sektöre de katki sagliyoruz. Bu katkimiz kimi zaman faizsiz kredi, Kimi zaman kredi faizinin tarafimizdan ödenmesi, kimi zaman ise hibe seklinde olabiliyor” dedi.
|