Başarılı Öğrencilere Anlamlı Gezi

Aydın Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı Kuva-yı Milliye gezilerini bu yıl da sürdürüyor.
Haber Tarihi: 28.05.2010
|
Geçen yil Yunus Emre Ilkögretim okulundaki basarili ögrencilere Kuva-yi Milliye gezisi düzenleyen Aydin Belediyesi bu yil Efeler Ilkögretim Okulu’nun basarili 53 ögrencisini sirasiyla ilk olarak Sultanhisar Malgaç Aniti’ndan baslayarak Yenipazar’daki Yörük Ali Efe Müzesi ve Çine’deki Milli Mücadele Müzesi’ne götürdü.
Geziye Aydin Belediyesi Meclis Üyesi Sümran Ünal, Türkiye Kuva-yi Milliye Mücahitler Dernegi Aydin Subesi Baskani Mustafa Yurmaz, üye Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunali, efeler Hüseyin Deveci, Ali Riza Cihan, Ertan Isli, Mehmet Aksoy ve Umut Kurt, Efeler Ilkögretim Okulu ögretmenleri Ece Salman, Gül Sevinç, Arzu Çakmak ile ögrenciler katildi.
 
Kuva-yi Milliye gezisinin ilk duragi Sultanhisar’daki Malgaç Aniti oldu. Daha sonra Yörük Ali Efe’nin mezari basinda dua eden çocuklar Yörük Ali Efe Müzesi’ni de gezdiler. Burada  Aydin Belediyesi tarafindan hazirlanan kumanyalarini yiyen çocuklar daha sonra Çine’deki Milli Mücadele Müzesi’ne götürüldü. Gezi sirasinda Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunali Milli Mücadelede yasananlari, Yörük Ali Efe ve arkadaslarinin göstermis olduklari mücadeleyi anlatirken, “Çocuklar bugün burada ögrendiklerinizi unutmayin, unutturmayin” ögüdünde bulunurken tarihlerine sahip çikmalarini istedi.
 
    Gezi bitimi Çine’de verilen ögle yemeginde Köfteci Mehmet Zengin ücret almayarak geziye katkida bulundu.
Aydin Belediyesi Meclis Üyesi Sümran Ünal, bu yil ikincisi düzenlenen Kuva-yi Milliye gezilerinin önümüzdeki yillarda da devam edecegini söyledi.
|