Gençlik Haftası Satranç Turnuvası

Aydın Belediyesi tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Satranç Turnuvası”nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Haber Tarihi: 24.05.2010
|
22–23 Mayis 2010 tarihleri arasinda 2 gün süren turnuvanin birinci gününde ilk hamleyi Aydin Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Tahir Olçum yapti.  Aydin Lisesi Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirilen turnuvaya büyüklerde 37, gençlerde 32, küçüklerde 71, yildizlarda 60 ve miniklerde 30 olmak üzere toplam 230 kisi katildi.
Satranç Turnuvasi’nin sonunda düzenlenen törenle dereceye girenlere ödülleri verildi. Basarili sporculara kupalarini ve hediyelerini Gençlik ve Spor Il Müdürü Bekir Çeker ile birlikte veren Aydin Belediyesi Meclis Üyesi Altan Güney katilimcilara tesekkür ederken, derece elde eden sporculari da tek tek kutladi.
Yusuf Yazar, Cengiz Gülkaya, Mustafa Yavuz, Mustafa Keles, Mehtap Yalçin, Özgür Tuncer,  Erdem Yesildag, Salih Bozkurt, Ihsan Ikis, Cem Can, Timuçin Aydil, Yasar Madak, Ferit Laçin ve Ekrem Göçmen’in hakemlik yaptigi turnuvada dereceye girenler sirasiyla söyle oldu:
 
Büyükler kategorisinde Yahya Kiziltas birinciligi, Burak Özen ikinciligi, Mesut Sevinç üçüncülügü, Hüseyin Koç dördüncülügü, Ali Gencer besinciligi, Gençler kategorisinde Melih Firat Ikis birinciligi, Mine Deniz Dogan ikinciligi, Mert Girgiç üçüncülügü, Yunus Alca dördüncülügü, Ömer Ünsal besinciligi, Yildizlar kategorisinde Tuna Özates birinciligi, Nebil Sami Kiziltas ikinciligi, Ali Mert Varol üçüncülügü, Yunus Uçar dördüncülügü, Berfin Koç besinciligi, Küçükler kategorisinde Berk Keskin birinciligi, Yunus Emre Erdogan ikinciligi, Cafer Can Tuncer üçüncülügü, Nizamettin Saribas dördüncülügü, Senem Kalfa besinciligi elde ettiler. Ayrica turnuvada Hivsa Delal Sahin ile Selen Acar centilmenlik ödülüne layik görüldüler.

Aydin Belediyesi tarafindan turnuvada büyükler kategorisi birincisine dizüstü bilgisayari, ikincisine el bilgisayari, üçüncü ve dördüncüye fotograf makinesi, besinciye mp3 çalar, gençler kategorisinde birinci, ikinci ve üçüncüye el bilgisayari, dördüncüye fotograf makinesi, besinciye mp3 çalar, yildizlar kategorisinde birinciye el bilgisayari, ikinci ve üçüncüye bisiklet, dördüncüye fotograf makinesi, besinciye mp3 çalar, küçükler kategorisi birincisine el bilgisayari, ikinci ve üçüncüye bisiklet, dördüncüye fotograf makinesi, besinciye mp3 çalar, minikler kategorisi ve tüm kategorilerde derece elde edenlere kupa ve madalya hediye edildi.

Turnuvaya sehir disinda olmasi nedeniyle katilamayan Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu bir açiklama yaparak sunlari söyledi: “Çocuklarimiza, gençlerimize sahip çikmamiz gerekiyor. Onlari kötü aliskanliklardan uzaklastirmak için özellikle aile bireylerine çok büyük sorumluluklar düsüyor. Biz de Aydin Belediyesi olarak gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzaklastirmak, spora tesvik etmek amaciyla bu tür sportif yarismalar organize ediyoruz. Satranç zekâyi kuvvetlendiren bir spor olmanin yaninda iyi bir ugrastir da. Umuyorum ki bu ugraslar yakin arkadasliklar doguracaktir.”
|