Aydında Hıdırellez Coşkusu

6 Mayıs Hıdırellez Bayramı, Aydın Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile festival havasına büründü.
Haber Tarihi: 06.05.2010
|
Aytepe Mesire Alani önünde baslayan etkinlikler daha sonra Pinarbasi’nda sürdü. Baskan Özlem Çerçioglu’nun da katildigi Hidrellez Bayrami Senlikleri’nde mesire alanlarini dolduran vatandaslar piknik yaparak oyunlar oynadilar.
Aytepe’de gerçeklestirilen Hidrellez Bayrami resmi açilis programi saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasiyla basladi. Törende ilk konusmayi Kültür Turizm Müdür Vekili Nusret Debre gerçeklestirdi. Daha sonra kürsüye gelen Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “6 Mayis; Yazin müjdecisi, dileklerin, isteklerin yerine getirildigi gün olarak kutlanir. Inanislara göre bugün bolluk ve bereketin sunuldugu, dertlere derman, hastalara sifa dagitildigi, dileklerinin yerine getirildigi,  sanslarin açildigi, yani kisacasi ugur ve kismet günü olarak kabul edilir. Böylesi hümanist, insanlara pozitif düsünceler yükleyen bir bayrama sahip olmanin güzelligini sizlerle paylasiyoruz. Ne mutlu bize ki, hemen hemen tüm bayramlarimiz birlik, beraberlik, baris ve huzur içinde olmamizi hatirlatan günlerdir. Bu kadar yapici ve güzel bayramlarin oldugu bir baska ülke yoktur. Tarihler boyu yasatilarak günümüze kadar süre gelen bu bayramlarin bizlere verdigi mesajlari iyi algilayip gelecek nesillere de ayni güzellikte tasimamiz gerekiyor” dedi.
 
Daha sonra senlige katilan çocuklar arasinda yumurta tasima, halat çekme gibi eglenceli yarismalar yapildi. Burada etkinlige katilanlara Aydin Belediyesi’nin düzenledigi ikramlar sunuldu.
Günün ikinci etkinlik programi Pinarbasi Mesire Alani’nda gerçeklestirildi. Burada piknik yapan vatandaslara Aydin Belediye Bandosu konser vererek herkesi costurdu. Etkinligin bu bölümüne de katilan Baskan Çerçioglu çocuklarla ip atlayip Roman vatandaslarla halay çekti. Alanda bulunan piknikçilerin masalarini tek tek dolasarak hidrellez bayramlarini kutlayip vatandaslarla sohbet eden Çerçioglu, halkin yogun ilgisini gördü.
Hidrellez Bayraminin cosku içinde geçtigini ve bir festival havasina büründügünü gören Baskan Çerçioglu, önümüzdeki yil daha iyi hazirlanip, görkemli bir kutlama gerçeklestireceklerini söyledi.
|