Başkan Birinci Yılını Değerlendirdi

Geçmişle hesaplaşmak derdimiz yok. Geleceğe yönelik neler yaparızın peşindeyiz.” Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, düzenlediği basın toplantısında görevdeki 1 yılının değerlendirmesini yaptı
Haber Tarihi: 31.03.2010
|

Toplantida Aydinli gazetecilerin sorularini cevaplayan Çerçioglu, öncelikli 3 hedef projenin Çevre Bulvari, Yeni Otogar ve Yeni Belediye Sarayi’nin bitirilmesi oldugunu söyledi.

 Aytepe Mesire alaninda düzenlenen toplantiya Baskan Çerçioglu’nun yani sira Baskan Yardimcilari Ugur Alkanli, Kamil Kaya, daire müdürleri Özel Kalem Müdürü Ibrahim Gürdal, Fen Isleri Müdürü Ali Gülmez, Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürü Hakan Olgaç, Temizlik Isleri Müdürü Derya Tikir, Park ve Bahçeler Müdürü Gökalp Karci ile Zabita Müdürü Gönen Sari katildi.

 Basin toplantisinda öncelikle Aydin halkina tesekkür ederek baslayan Baskan Özlem Çerçioglu, 29 Mart yerel seçimlerinde vatandasin kendisine 5 yildizli karne vererek göreve getirdigini belirtip, “Aydin halki karnemizi verdi. Baska bir karneye ihtiyacimiz yok. 5. yilimizda halkin önüne çiktigimizda karnemizin kaç yildizli oldugu belli olacaktir” dedi.

 Basin mensuplarinin sorularini da cevaplayan Çerçioglu, kente gelen turistlere “zügürt turist” denmesinin kendisini çok üzdügünü belirterek, “Ne yapalim? Gümrük kapisinda turistlerin vergi levhalarini mi kontrol edelim? Bizim amacimiz kentimizi tanitmak, esnafimiza katki saglamaktir. Esnafla görüstüm, hepsi çok memnun. Turist sayisinin arttirilmasi için Esnaf Odasi ile önümüzdeki hafta bir toplanti yapacagiz. Ticaret Odasi’yla da bizzat ben görüsecegim. Her türlü girisimi yaparak turist sayisini arttiracagiz. Bu çabamiz sürecektir” dedi.

 Görevdeki 1 yilinin baska partilerce degerlendirilip karne verilmesi ve seçimler döneminde bazi milletvekillerinin yerel yönetimlerin iyi hizmet için merkezi hükümetle ayni partiden olmasini propagandasi yaptigi, bunun su anda zorlugunu yasayip yasamadigi konusundaki sorulari da cevaplayan Baskan, “Söylenenlere aldirmadan çalismalarimiza devam ediyoruz. Yerel seçimleri kaybeden bir partinin bize karne vermesi önemli degil. Bize karnemizi halk verdi. Zamani gelince de yine halka hesap verir, karnemizi aliriz. Aydin Belediyesi olarak kendi yagimiz ve tuzumuzla kavruluyoruz. Merkezi hükümetten bir beklentimiz yok. O nedenle iktidar partisinden olmamiz gerekmiyor. Biz kendi isimizi kendimiz görüyoruz” diyerek gazetecilerin projeler hakkinda yönelttigi sorulari söyle cevaplandirdi:

 “20 metre genisliginde, 5 kilometrelik Çevre Bulvari projemiz tüm hiziyla sürüyor. Bu projenin tamami Aydin Belediyesi olanaklari içinde gerçeklestiriliyor. Bulvarin altyapi çalismalari bitme asamasina geldi. Ekim ayi basinda asfaltlanarak hizmete girecektir. Proje hayata geçtiginde ASTIM ve ASTIS hareketlenecek, canlanacaktir. Özellikle Denizli yönüne giden agir yüklü araçlar bu yolu tercih edecektir. Bu da kent ulasimina fayda saglayacaktir. Otogarin tasinmasiyla sehirlerarasi otobüsler de bu yolu kullanmaya baslayacaktir. Bunun disinda öncelikli projelerimiz Otogar ve Yeni Belediye Sarayi binalarinin yapimiyla ilgili Meclisimizden yetki aldik. Otogari gerekli ön çalismalarini yapip ihale asamasina getirdik. Belediye binasinin da proje düzeltmeleri yaptik. Insaatina yakinda baslayacagiz. Ayrica Atatürk Meydani için yepyeni bir proje hazirladik. O bölgenin tamamini ilgilendiren bu projede, okullarin kapanmasiyla ilk etapta egitim hayatini tamamlayan Yedi Eylül Ilkögretim Okulu’nun yikimini gerçeklestirecegiz. Bu alanda yapilacak meydan çalismasina paralel 300 araçlik yeralti otoparki yapacagiz.”

 Gazetecilerin mali disiplin ve büfelerin yikimiyla ilgili sorularini da cevaplayan Çerçioglu, “Göreve geldigimizde ilk isimiz mali disiplini saglamak oldu. Bu noktada özellikle Aydin esnafimiza ve piyasaya olan borçlarini ödedik. Bazi borçlarda faiz indirimi yapilmasini sagladik. Artik ödemeler konusunda güvenilir bir belediye haline geldik. Büfeler konusuna gelince, Aydin’daki tüm büfeleri yikmak gibi bir derdimiz yok. Ancak, Adnan Menderes Bulvari üzerindeki görsel kirlilik yaratan ve yaya kaldirimini isgal eden büfeleri yikacagiz. Bu konuda taviz vermeyecegiz. Bu arada 1 yilda 1 tane dahi büfe izni vermedik. Bu da bizim ne kadar titiz bir çalisma sergiledigimizi gösteriyor” diyerek sözlerini, “Biz Aydin sevdalisiyiz. Aydin’a hizmet etmeye geldik. Aydin için tas üstüne tas koyana tesekkür ediyoruz. Kentimizi hizmeti geçen eski belediye baskanlarimiza tesekkür ediyoruz. Biz geriye degil, ileriye bakiyoruz. Geçmisle hesaplasmak derdimiz yok. Gelecege yönelik neler yaparizin pesindeyiz” seklinde konustu.

|