Sağlıklı Gülüşlere Devam

AYBA kapsamında yürütülen diş taramasına İsmet İnönü İlköğretim Okulu’nda devam edildi.
Haber Tarihi: 19.03.2010
|

Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun katilimi ile gerçeklestirilen dis taramasinda Dis Hekimi Galip Keçelioglu ve Pratisyen Hekim Ibrahim Gülümser hazir bulundu. AYBA-Ipana firmasi isbirligi ile gerçeklestirilen dis taramasinda Dis Hekim Galip Keçelioglu ögrencilere agiz ve dis sagligi hakkinda bilgiler verdi.

Insan agzinin vücudun disariya açilan tek penceresi oldugunu belirten Keçelioglu, “Büyürken kendimizi hastaliklardan tutmak bizim için en önemli hadisedir. Her türlü protein ve vitaminler vücudumuza agzimizla giriyor. Agzimizi temiz tutmak için bizlere ayni zamanda estetik güzellik veren dislerimizi temiz tutmamiz lazim. O nedenle de dislerimizi her gün sabah kalktiktan ve aksam yemegini yedikten sonra ilk 20 dakika içinde dislerimizi mutlaka firçalamaliyiz. Dislerimiz gidalari kopariyor, parçaliyor, ögütüyor ve midemize gönderiyor. Midemiz de faydali olan kisimlarini ayiriyor. Bu nedenle yemek yedigimiz ilk 20 dakika içinde dislerimizi firçalarsak mikroplarin üremesini engellemis oluruz. Sadece dislerimizi firçalamayacagiz. Dis etlerimizi de dis firçasiyla temizleyecegiz. Dil mikroplarin üredigi, konakladigi önemli organlarimizdan bir tanesi. Orta sertlikteki bir dis firçasiyla dilimizin üst kismini da disimizi firçaladigimiz gibi firçalamamiz gerekiyor.” dedi.

Baskan Çerçioglu ve Dis Hekimi Keçelioglu daha sonra ögrencilere tek tek dis macunu ve dis firçalarini dagittilar.

Ana sinifi ögrencilerini de ziyaret eden Baskan Çerçioglu, Keçelioglu’nun dis taramasindan geçirdigi çocuklara eslik etti.

DIS POLIKLINIGI MÜJDESI

Okulda bir konusma yapan Baskan Çerçioglu, Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan AYBA Hafiza Güçlendirme Merkezi’nde olusturulan Dis Poliklinigi’nin Nisan ayi ortalarinda faaliyete geçecegi müjdesini verdi.

AYBA Dis Poliklinigi’nde hizmet verecek seyyar röntgen cihazi sayesinde hastalarin evlerinde tedavi edilebilecegini belirten Çerçioglu, “Dis poliklinigimizde doktorlarimiz özellikle çocuklarimizin ileriye dönük problem yaratabilecek rahatsizliklarini engellemeye yönelik tedavilerde bulunacaklar. Kriterlere göre de herkesin tedavilerini gerçeklestirecegiz.” seklinde konustu.

Ögrenciler kendilerini ziyaret eden Baskan Çerçioglu’na giris ve çikista yogun ilgi gösterdiler.
Dis taramasi kapsaminda bugüne kadar Yunus Emre, Ahmet Serife Sanli, 60. Yil ve Ismet Inönü Ilkögretim Okullarinda toplam 2430 adet dis macunu ve firçasi dagitildi.

|