Başkan Dünya Kadınlar Gününü Önceden Kutladı

8 Mart 2010 günü, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından yürütülen “Çeşitli Alanlardan Başarılı Kadın Profesyonellerin Öğrencilere Rol Modeli Olarak Tanıtılması Projesi” kapsamında “Örnek Model” olarak gösterilen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ödülünü almak üzere Isparta’ya gideceği için “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü 2 gün önceden Ata Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı.
Haber Tarihi: 08.03.2010
|

 Ata Mahallesi Ata Parki’nda kadinlarla bir araya gelen Baskan Çerçioglu, yaptigi konusmada sunlari söyledi:

 “Seçimlerden önce Aydin’da eger belediye baskanligini kazanirsak ilk önce kadinlara, çocuklara elimizi uzatacagimiza dair söz vermistik. Geçen hafta Aydin Belediyesi’nde kadin sivil toplum örgütlerinden olusan ‘Aydin Kadin Meclisi’ni kurduk. Yine Aydin Belediyesi bünyesinde AYBA’yi kurduk. Aydin Belediyesi Hizmet Agi sosyal elemanlari da yaklasik 2 hafta önce Ata Mahallesi’nde konut taramasina basladi. Mahallenizdeki tüm konutlari tek tek tarayip, sorunlarinizi ve problemlerinizi tespit edecegiz. Biz AYBA’yi Aydin halkinin sorunlarina çözüm üretmek için kurduk. Bunun için de var gücümüzle çalisacagiz.”

 Kadinlarin yilin 365 gününün sadece bir gününde degil, tüm günlerinde hatirlanmasi gerektigini belirten Baskan Çerçioglu, “Biz kadinlar Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini olusturuyoruz. Eger bir toplumda, toplumun yarisi is gücüne dahil degilse o toplumun ileriki seviyelere, refah seviylerine ulasmasi mümkün degildir. Kurtulus Savasi’nda, o büyük mücadelede kadiniyla-erkegiyle cephede, cephe gerisinde kurtulus atesini yakmak için erkeklerin yaninda omuz omuza savastik. Ve Gazi Mustafa Atatürk’ün kurdugu o büyük Cumhuriyet’in ilk isigini ‘Türk Kadinlari’, yani bizler yaktik. Ama bugünün Türkiyesi’ne baktigimizda kadinlar ezilmekte, horlanmakta, ikinci plana atilmaktadir. Elbette bu böyle gitmeyecek, degisecektir. Bu degisik ilk olarak sizlerin destegiyle Aydin’dan baslayacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günümüzü kutluyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum.” dedi.

 Ata Parki’ndaki etkinlikte lokma döküldü, kadinlara çiçekler ve buzdolabi stickerleri dagitildi, Baskan Çerçioglu kadinlarla birlikte halay çekti.

 Bayanlar ve çocuklar Baskan Çerçioglu’na yogun ilgi gösterirken, birlikte fotograf çekilebilmek için birbirleriyle yaristilar. 

|