Sağlıklı Kentler Birliğine Ev Sahibiyiz

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından 2. kez Sağlıklı Şehir ilan edilen Aydın, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Sağlıklı Seminer Projesi V. Faz ilk eğitim toplantısına ev sahipliği yapıyor.
Haber Tarihi: 25.02.2010
|

“Saglikli Sehir” kavramini anlamak, anlatmak ve bu kavramin yayginlastirilmasi amacini güden toplantida Saglikli Sehirler Belediye Koordinatörleri egitime tabi tutulacaklar.

Egitimlerde özellikle saglikli yasam ortamlari saglamak için “Saglikli Sehir Planlamasi”nin nasil yapilacagi anlatilacak ve “Esitsizlikler”e yönelik yerel yönetimlerin yapacaklari tartisilacak.

V. Fazin ana temalarinin ve “Saglikli Sehir” olabilmek için gerekli projelerin anlatilacagi toplantida koordinatörler bilgi ve deneyimlerini paylasacaklar.

Aydin Belediyesi’nin ev sahipligi yapacagi toplantiya Istanbul Büyüksehir, Izmir Büyüksehir, Kocaeli Büyüksehir, Karsiyaka, Kirikkale, Kirsehir, Nilüfer, Denizli, Odunpazari, Amasra, Gölcük, Osmancik, Tepebasi, Derince belediyeleri koordanitörleri katilirken, Aydin ilçe ve belde belediyeleri de katkida bulunacaklar.

Aydin Anemon Otel’de gerçeklestirilecek toplanti 26 Subat 2010 Cuma günü saat 09.30’da Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun açilis konusmasi ile baslayacak.

Ayni gün ADÜ Halk Sagligi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Didem Evci’nin “Saglikli Sehirler Süreci”, Bursa Büyüksehir Belediyesi Saglikli Sehirler Proje Yöneticisi Jülide Alan’in “Sehir Saglik Profili ve Sehir Saglik Gelisim Plani”, Bursa Büyüksehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Baskani, Saglikli Sehirler Proje Koordinatörü, Saglikli Kentler Birligi Müdürü A. Nalân Fidan’in “V. Faz Ana Temalari ve Yerel Yönetimin Sorumluluklari”, Istanbul Teknik Üniversitesi Sehir ve Bölge Planlama Bölüm Baskani, Saglikli Kentler Birligi Danisma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoglu’nun “Saglikli Sehir Planlamasi” konulu egitim sunumlariyla ilk günü tamamlanacak toplantida 27 Subat 2010 Cumartesi günü Bursa Büyüksehir Belediyesi eski Baskani, Saglikli Kentler Birligi Danisma Kurulu Üyesi Erdem Saker’in “Yerel Yönetimler ve Katilimci Yönetim”, Uludag Üniversitesi Halk Sagligi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi, Saglikli Kentler Birligi Danisma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Emel Irgil’in “Esiksizlikler” konulu egitim sunumlariyla toplanti son bulacak.

Yine ayni gün saat 13.30’da katilimcilara Tralleis Antik Kenti, Zincirlihan, Cihanoglu Külliyesi ve Aydin Müzesi programindan olusan sehir gezisi düzenlenecek.

|