Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Aydın Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı düzenledi.
Haber Tarihi: 24.02.2010
|

Hastanesi güney kisminda yapilan tatbikatta, yangin söndürme teknikleri, yüksek katlardan kurtarma ve tahliye, lpg-akaryakit yanginlarina müdahale, yangin söndürme cihazlarinin tanitimi ve kullanimi konusunda teknik bilgiler verildi.

Tatbikata Devlet Hastanesi Bashekimi Opr. Dr. Niyazi Kocakaplan, Aydin Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri, Sivil Savunma Uzmani Rafet Köse ve hastane personeli katildilar.

Gerçegi aratmayacak sekilde yapilan tatbikatta, itfaiye ekipleri hastanenin 7. ve 3. katlarindan merdivenle ve halatla hasta tahliyesi yaptilar.

Tatbikat esnasinda hastane personeli bahçeden, hastalar ise pencerelerden yangin tatbikatini ve hasta tahliye islemlerini dikkatle takip ettiler.

Hastalar bina içerisinden kurtarildiktan sonra hastane bahçesinde ates yakildi. Yakilan atesin yangin tüpleriyle nasil söndürüleceginin anlatildigi tatbikatta, hastane personeli yangin tüpleriyle atesi söndürerek deneyim kazandi.

Hastane personeli itfaiye ekiplerinin basarili çalismasini alkislarken, tatbikat geregi de olsa hastaneyi ve kendilerini bir felaketten kurtaran itfaiyecilere tesekkür etti.

|