Aydın Belediyespor'dan Basın Açıklaması

06 Şubat 2010 Cumartesi günü oynanan Aydın Belediyespor – Aydınspor maçında yaşananları kamuoyuyla paylaşmak zorunluluk haline gelmiştir.
Haber Tarihi: 11.02.2010
|

 Zorunluluk diyoruz, çünkü bugüne kadar maçtaki olaylar yazili ve görsel basinda öyle yer aldi ki; yasananlar sanki siradan tribün kavgasiydi. Oysaki durum göründügünden daha vahimdir ve yasanan saldirilarin hepsinin organize oldugu ortaya çikmistir.

 Aydin Belediyespor’un yedek ve cezali oyunculari maçin 1. devresini soyunma odasina yakin oldugu için dis kapilari kapali olan açik tribünden izlemeyi tercih etmislerdi.

 2. yarinin hemen basinda Orçun’un golünden sonra Aydinspor yöneticilerinden bir grup kapali tribünden ayrilarak kapilari açtirip karsi açik tribüne geçmislerdir.

 Iste ilk olaylar bundan sonra baslamistir. Sakat ve cezali futbolcularimiz tribünde Aydinsporlu yönetici agabeylerinin saldirilarina maruz kalmistir.

 Henüz 20’li yaslarda, futbol oynamaktan baska amaci olmayan bu genç sporculara yapilan saldiri, onlarda derin bir yara birakmistir.

 Yine saldirganlarin arasinda ve geçen hafta imza attigi söylenen kaleci Onur ve eski futbolcu Erman’in da bulunmasi çok üzücüdür.

 Eger ki, futbolcularimiz tel örgüden atlayip sahaya girmeselerdi en hafifinden bir linç girisimi yasanacakti.

 Aydinspor gibi bir kulüpte yönetici olmanin onurunu yasamak yerine, tribünde rakip futbolcu avina çikan sözde spor adamlarini kiniyoruz.

 Bu yöneticilerle Aydinspor’un hangi hedeflere kosacagini merak ediyoruz.

 Isin daha da aci kismi, çesitli takimlarda oynamis futbolun emekçisi diyebilecegimiz Erman ve Onur’un futbol oynayip ailesine bakmaktan, istikbalinden baska amaci olmayan meslektaslarina küfürler ederek saldirmalari, hangi kinin, hangi zihniyetin eseridir hepimiz çok merak ediyoruz.

 Göreve geldiginden bu yana Belediye yönetiminin destegini esirgemedigini her platformda söyleyen bir Aydinspor baskanina ragmen Belediye baskani aleyhine maç boyunca tezahüratin amacini anlayabilmis degiliz.

 Oysaki ayni taraftar son bes yilda yönetimde bulunan baskanlara maç içinde bol bol el sallattirmistir.

 Bunu anlamak mümkün degildir.

 Birkaç kendini bilmezin Baskan Yardimcimiz Ugur Alkanli’ya hakaret etmelerini anlamak da mümkün degildir.

 Seref tribününde oturan Aydinspor baskaninin Orçun’un 2. sari karti gördügü pozisyonda ayaga firlayarak Orçun’a agza alinmayacak küfürler savurmasini da anlamak mümkün degildir.

 Ismini tespit edemedigimiz bir basin mensubunun kalecimiz Murat’in arkasina geçerek küfürlü konusup demotive etmeye çalismasini anlamak ise hiç mümkün degildir.

 Anladigimiz ve bildigimiz bizi rahatlatan bir gerçek var ki;

 Olaylarin tribündeki gerçek Aydinsporlularin içini acittigini biliyoruz.

 Kendini Aydinsporlu sananlarin ve futbolcu tekmelemeyi kendilerine hak görenlerin Aydinsporlulukla uzaktan, yakindan alakalari olmadigini biliyor, bildiklerimizi kamuoyuyla paylasmayi görev kabul ediyoruz.

Aydin Belediyespor Yönetim Kurulu
http://www.aydinbelediyespor.com

|