Aydın Kadın Meclisinin Temelleri Atıldı

Aydın Belediyesi Encümen Salonu’nda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu önderliğinde toplanan kadın sivil toplum örgütü temsilcileri Kadın Meclisi’nin temelini attılar.
Haber Tarihi: 09.02.2010
|

Toplantiya Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Belediye Meclis Üyeleri Saadet Kavasgil, Sehnaz Bagci, Sema Coskun Yayla, Türk Kadinlar Birligi, Türk Kadinlar Konseyi, Evkaday Dernegi, Aktif Emekli Kadinlar Dernegi, TOBB Girisimci Kadin Kurulu, ISKAD Dernegi, Efeler Lions Dernegi yönetim kurulu üyeleri katildilar.

“Kadin Meclisi olarak siyasi parti ve görüs farki gözetmeksizin Aydin için biz kadinlar neler yapabiliriz? Bizim disimizdaki kadinlara nasil el uzatabiliriz?” bunu düsünmemiz gerekiyor diyen Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, sunlari söyledi:

“Kadin içgüdülerimizle bize ihtiyaci olan diger kadinlara, çocuklara nasil faydali olabiliriz bunu ön planda tutarsak meclisimiz en iyi sekilde yürür diye düsünüyorum. Isin içine siyaset girince amaca ulasilamiyor. Onun için ben Kadin Meclisimizin amacina ulasmasini istiyorum. Bu söylemimi yürekten, cani gönülden söylüyorum. Görüslerimiz ne olursa olsun bize ihtiyaci olan kadinlar var, onlara elimizi uzatalim. Yardimlasma içerisinde olalim. Yumrugumuzu bir yere vurursak Aydinimizin daha iyi bir sekilde kalkinacagini düsünüyorum.”

Aydin için yapilacak çok projelerin oldugunu belirten Baskan Çerçioglu, “Bu projeleri Kadin Meclisimizde tartisabiliriz. Belirledigimiz projeleri Belediye Meclisimize tasiyabilir, hayata geçirebiliriz. Bu tür proje ve fikirlerinize her zaman açigiz. Biz ortak akil ile bu kenti yönetelim diye aday olduk. Bu düsüncemizi bugün de tasiyoruz. Aydin’da hep beraber yasiyoruz. Kadin Meclisi olarak sehrimizde güzel projeleri hayata geçirirsek bu diger Illere de örnek teskil etmis olur.” dedi.

Kadin Meclisi’nin yol haritasinin belirlendigi ilk toplantida yaklasan 8 Mart Dünya Kadinlar Günü kapsaminda yapilacak etkinlikler tartisildi.

04 Mart 2010 Persembe günü saat 14.00’de “Kadin Meclisi”nin kurulusunun basina açiklanmasina karar verildi.

Kadin Meclisi’nin kurulusunun açiklanmasindan sonra 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nün bu yil farkli bir sekilde kutlanmasi için çesitli etkinlikler yapilmasi kararlastirildi.

08 Mart 2010 Pazartesi günü saat 12.00’de Kadin Meclisi’nin en tecrübeli ve en genç kadin sivil toplum örgütü temsilcisinin Atatürk Aniti’na çelenk koymasi ve yapilacak basin açiklamasi ile etkinliklere baslanacak. Daha sonra saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda Kisisel Gelisim Uzmani Fatih Dogruyol’un sunumuyla  “Her sey Seninle Baslar” adli söylesi gerçeklestirilecek. 09 Mart 2010 Sali saat 14.00’de Sükran Güngör Tiyatro Sahnesi’nde Türk Kadinlar Birligi’nin Aydin Belediyesi’nin destekleriyle düzenledigi Ilknur Günütürk Kalipçi’nin “Atatürk ve Türk Kadini” adli tiyatral sunumu, saat 20.00’de yine Sükran Güngör Tiyatro Salonu’nda Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrolari’nin “Lütfen Kizimla Evlenir misiniz? adli tiyatro oyunu kadinlar için sahnelenecek. Tiyatro oyununa, ekonomik durumu zayif, tiyatroya hiç gitmemis kadinlarin katilimi saglanacak. 10 Mart 2010 Çarsamba günü saat 14.00’de Sükran Güngör Tiyatro Sahnesi’nde Kemer Toplum Merkezi kursiyerlerinin oynadigi tiyatro oyunu sahnelenecek.

Kadin Meclisi’nin olusturulan Egitim Komisyonu’nda Aktif Emekli Kadinlar Dernegi, Saglik Komisyonu’nda Türk Kadinlar Birligi, Efeler Lions Kulübü, Ekonomi Komisyonu’nda ISKAD Dernegi, TOBB Girisimci Kadin Kurulu, Sosyal Sorunlar Komisyonu’nda Türk Kadinlar Konseyi görev alacaklar.

Meclisin 3 ayda bir, alt komisyonlarin ayda 1 kere toplanmasi kararlastirildi.

|