Dünya Insan Hakları Gününü Birlikte Kutladık

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Aydın’da ilk defa bir konserle kutlandı.
Haber Tarihi: 11.12.2009
|

 Aydin Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen geceye vatandaslarin ilgisi büyüktü. Sanatçilar Sabahat Akkiraz ve Faruk Demir’in “Dünya Insan Haklari Günü Için Birlikte Türküler Söylüyoruz” özel konseri, salonu dolduran vatandaslardan büyük alkis aldi.

Aydin Atatürk Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirilen konsere Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP Aydin Il Baskani Tunç Aytur, Yeni Asir Gazetesi Yayin Yönetmeni Sebnem Bursali, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.CHP Parti Meclis üyesi sanatçi Faruk Demir’in “Sari Saçlim, Mavi Gözlüm” türküsüyle start verilen konserde, Sabahat Akkiraz’in birbirinden güzel türküleri ile devam etti.

Faruk Demir yaptigi konusmada, Aydin’a kadin eli degdiginin hissedildigini belirterek, “Dünya insan haklari günü dolayisiyla belki de Türkiye’de ilk duyarliligi gösteren Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür ediyorum. Iste Dünya Insan Haklari Günü de böyle kutlanirmis. Türkiye’de baska bir yerde bu güzellikte kutlandigini, daha dogrusu kutlandigini da düsünmüyorum. Insana, insanliga, insanin barisina, özgürlügüne, emegine sayginin tezahürüsünüz sizler.” seklinde konustu.

Konser sonunda sahnede düet yapan Faruk Demir ve Sabahat Akkiraz’in güzel türküleri esliginde halaylar çeken vatandaslara Baskan Çerçioglu ve belediye meclis üyeleri de eslik ettiler.Dünya Insan Haklari Günü’nde Aydinli’lara keyifli saatler geçirten, muhtesem bir performans gösteren sanatçilara gece sonunda Baskan Çerçioglu, uzun yasamanin sirri zeytinyagi ve incir hediye ederken sunlari söyledi:  “Aydinli vatandaslarimin 10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü’nü kutluyorum. Gecemize renk katan sanatçilarimiza da çok tesekkür ediyorum.”

|