Minibüsler Domuz Gribine Karşı Ilaçlandı

Yurt genelinde çeşitli yerlerde ortaya çıkan domuz gribi vakalarından sonra Aydın Belediyesi kent merkezinde ilaçlama çalışmalarını arttırdı.
Haber Tarihi: 03.11.2009
|

Domuz gribine karsi önlemlerini alan ilk belediye olan, Türkiye’de tüm illerden önce okullarda ilaçlama çalismasi baslatan ve domuz gribine karsi alinabilecek basit tedbirlerden olusan 50 bin adet el brosürünü bastirip halka dagitan Aydin Belediyesi, sehir içi tasimaciligi yapan 160 adet minibüste ilaçlama yapti.


 Tüm dünyada ve ülkemizde yayilmakta olan domuz gribine karsi Aydin Belediyesi’nin çalismalara erken basladigini belirten Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Bu konuda çok titizlikle hareket ediyoruz. Ekiplerimiz 15 Ekim 2009 tarihinden itibaren ilaçlama çalismalarina basladi. 12 ilaçlama görevlisi ve 4 aracimiz bu amaçla çalismalarini sürdürüyor. Sehrimizde bulunan 24 adet lise, 33 adet ilkögretim ve 8 adet ana okulumuzu dezenfekte ettik. Yine toplu tasima faaliyetini yürüten 160 adet sehiriçi minibüsünde ilaçlama çalismasi yaptik. Bu dezenfeksiyon çalismalarina devam edilecek. Belediyemiz bu konuda yogun bir sekilde çalisiyor” dedi.
 
 Aydin Sehiriçi Motorlu Tasiyicilari Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Okan Yalçin, sehiriçi toplu tasima araçlarinin dezenfekte edilmesiyle yolcularin saglikli ve hijyenik bir ortamda seyahat etmelerinin saglanacagini belirterek, “Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na katkilari nedeniyle tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

|