3ncü Engelliler Atletizm Spor Şenliği

Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi ve Lions 12. Bölge Kulüpleri işbirliğiyle, “Aydın 3. Engelliler Atletizm Spor Şenliği” düzenlendi.
Haber Tarihi: 09.10.2009
|

Pinarbasi Mesire Alani’nda düzenlenen atletizm senligine Vali Yardimcisi Celal Ulusoy, Belediye Baskan Vekili Saadet Kavasgil, Vali Hüseyin Avni Cos’un esi Aylin Cos, Aydin Belediyesi Engelliler Komisyonu Baskani Suayip Yegen, belediye meclis üyeleri ve Lions 12. Bölge Kulüpleri yöneticileri katildilar.

Aydin Haci Hüseyin Aslan Egitim Uygulama Okulu, Bozdogan Sair Fethi Bey Isitme Engelliler Ögretim Okulu, Söke Kiyarlar Egitim Uygulama ve Is Egitim Merkezi, Aydin Atatürk Ilkögretim Okulu ve Is Okulu ile Nazilli Ilkögretim ve Is okullarindan 150 zihinsel ve isitsel engelli ögrencinin katildigi kosu müsabakalarinda 50 ve 100 metre kosu müsabakalari yapildi. Kiz ve erkek ögrencilerin ayri kategorilerde yaristigi müsabakalarda ilk 5’e giren ögrencilere madalya ve katilim belgesi verildi.

 Etkinlikler nedeniyle bir açiklama yapan Belediye Baskan Vekili Saadet Kavasgil, “Saglikli yasam için herkesin spor yapmasi gerektigi gibi, her insanin yapabilecegi bir spor dali da bulunuyor. Düzenli spor yapan kisilerin hayatlarinda daha basarili olduklari bir gerçektir. Spor yasamsal faaliyetlerin temelini olusturur. Düzenlenen bu yarismalarda da özürlülerin ne kadar iyi spor yapabilecegini birazdan herkes görecek.” dedi.

|