Başkan Çerçioğlu"nun Hayvan Sevgisi

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İzmir Karayolu üzeri DSİ 21. Bölge Müdürlüğü önünde araba çarpması sonucu iki bacağı kırılan haski kırması erkek köpeğe sahip çıktı.
Haber Tarihi: 06.08.2009
|

Veteriner Isleri Müdürlügü Köpek Barinagi’nda incelemelerde bulunan Baskan Çerçioglu, belediye görevlileri tarafindan ön tedavisi yapilan köpegin kapsamli tedavisinin yapilmasi için Üniversite Hastanesi’ne sevkini sagladi.

Yeryüzünde hissetme yetkisine sahip diger canlilarin korunup sevilmesi gerektigini belirten Baskan Çerçioglu, “Uygar insanlarin insan haklariyla birlikte vazgeçilmez degerlerinden biri de hayvan haklaridir. Hayvanlarimizi koruyup onlara sahip çikalim. Ülkemizde çok yeni kabul edilen hayvanlari koruma yasasini ne kadar uygulayabilirsek, çagdas dünyada yerimizi o kadar çabuk alabiliriz. Hayvanlarin daha iyi yasam kosullarina sahip olmalari için herkes çaba sarf etmelidir.” dedi.

Köpek Barinagi’nin su anki konumundan daha iyi bir hale getirilecegini belirten Baskan Çerçioglu, “Sokaklardan toplanip Köpek Barinagi’na getirilen köpeklerin gerekli tedavi ve bakimlarini yapiyoruz. Isteyen vatandaslarimiz buradaki hayvanlardan birini gönül rahatligiyla sahiplenebilirler.”  dedi.

|