Başkan Çerçioğlu"ndan Tralleis"e Destek Sözü…

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tralleis’te kazılarının başlangıcının ilk gününde Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rafet Dinç’i ziyaret etti.
Haber Tarihi: 10.07.2009
|

Tralleis Kazi Binasi’nin kamelyasinda gerçeklesen ziyarete Baskan Özlem Çerçioglu, Kazi Baskani Rafet Dinç, Aydin Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ibrahim Gürdal ve basin mensuplari katildilar.

Kazi Baskani Dinç Baskan Çerçioglu’ndan, Tralleis Kazi Evi’nin bahçe düzenlenmesinin yapilmasini, kazi ekibi için servis ve kazidan çikan kum ve topraklarin atilmasi için ekipman talebinde bulundu.

Aydin Ili’nin Belediye Baskani olarak Tralleis kazi çalismalarina kayitsiz kalmasinin mümkün olmadigini belirten Baskan Çerçioglu, belediyenin imkanlari dogrultusunda her türlü destegi saglayacaklarini belirterek sunlari söyledi:

“Seçim beyannamemde Aydin’i turizm kenti yapma sözünü verdim. Bu konuda da gerekli çalismalarimiz sürüyor. Geçtigimiz hafta Kusadasi’ndan bir heyet Aydin’a gelerek Tralleis Antik Kenti’ni ziyaret etti. Bu heyette yer alan Kusadasi Rehberler Dernegi’yle ortak yürüttügümüz çalismayla Tralleis’i tur programlarina aldirmaya çalisiyoruz. Bu çalismalar bittikten sonra bir kültür rotasi olusturarak Ilimize gelen turistleri Tralleis Antik Kenti’ni, Arsenal yapisini, Sehrimizde bulunan Osmanli dönemi yapilarini gezdirdikten sonra çarsilara yönlendirmeyi, burada Aydin mutfagini tanitmayi ve küçük esnafa gelir kapisi açmayi hedefliyoruz.” dedi.

Kazi Baskani Rafet Dinç, Aydin Tralleis’e gelenlerin tamaminin Üçgözler’i bildigini ama kimsenin Arsenal’i tanimadigini belirterek sunlari söyledi:

“Su anda buraya getirilen turistler Tralleis Üçgözler’i görüp gidiyorlar. Aslinda bizim Arsenal yapisini ön plana çikarmamiz lazim. Arsenal basli basina bir olay.  Çaglar boyu askeri garnizon kenti olan Tralleis’in önemli bir askeri yapisidir. Arsenal’in bir özelligi de yaz ve kis aylarinda isi derecesinin 18 derece olmasidir.”

|