Otopark Ücretlerinde %50"ye varan İndirim Yapıldı.

Aydın Belediye Meclisi, şehrin muhtelif yerlerinden alınan otopark ücretlerinde indirime gitti.
Haber Tarihi: 25.06.2009
|

Belediye Meclis Üyeleri Kamil Kaya ve Murat Saltik, Haziran ayi ilk oturumunda otopark ücretlerinin indirilmesi hususunda Belediye Meclisi’ne yazili önerge sundular.

Haziran ayi ikinci oturumunda, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazirladigi rapor dogrultusunda otopark ücretlerinde yüzde 50’ye varan indirime gidildi.

Önceki uygulamaya göre 1 saate kadar 1.25 TL, 2 saate kadar 2.25 TL, 3 saate kadar 3.50 TL ve gün boyu 5.50 TL olan otopark ücretleri, ilk 10 dakika ücretsiz, 1 saate kadar 1.00 TL, 2 saat 1,50 TL, gün boyu ise 3 TL olarak degistirildi.

19 Haziran Cuma gününden itibaren uygulamaya konulan yeni tarife vatandaslari hayli memnun etti.

Adnan Menderes Bulvari üzerinde esnaflik yapan Metin Barutcu’ya yeni uygulama hakkinda fikrini sordugumuzda, “Ekonomik kriz esnaf olarak zaten bizleri fazlasiyla etkiledi. Islerimiz eskisi gibi degil. Bu bölgede dükkanim var. Aracimi her gün bulvar üzerine park ediyorum. Eski uygulamaya göre günde 5.50 TL. ödüyordum. Simdi 3.00 TL. ödüyorum. Aylik olarak hesap ettiginizde nerdeyse yariya yariya masrafimiz azaldi. Vatandasimiz da pahali park ücreti nedeniyle araçlarini park edemez hale gelmisti. Bu da esnaf olarak bizi olumsuz yönde etkiliyordu. Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na bizleri düsündügü için çok tesekkür ediyorum.” dedi.

Daha önce 5 dakika olan ücretsiz park süresinin de 10 dakika olarak degistirilmesi vatandasimizi rahatlatti.

Aracini park ederken görüslerini aldigimiz Irfan Özkan isim vatandasimiz, “Daha önce aracimizi 5 dakika park ettigimizde bu zaman bize yetmiyordu. Aracimizin basina geri döndügümüzde park ücreti fisinin kesilmis oldugunu görüyorduk. Bu sürenin ikiye katlanmasiyla artik islerimizi rahatlikla görebiliyoruz. Bu uygulama emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” Dedi. Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Mecliste yaptigi konusmada, “Ilk 10 dakika uygulamasi için ciddi bir sorun yasaniyordu. Bu konuda halktan da çok sikayet aldik. Bu kriz ortaminda sikinti yasayan vatandaslara Aydin Belediyesi olarak yüzde 50’ye varan oranlarda indirim yapmaktan Meclis Üyesi arkadaslarimla birlikte büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

|