Başkanımız Özlem Çerçioğlu İmar Yetkileri Devri Konusunda Açıklama Yaptı.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, son günlerde gündeme getirilen, “Sahil şeritleri ile kültür ve turizm bölgelerinde imar ve ruhsatlandırma yetkilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi” yasa teklifiyle ilgili bir açıklama yaptı.
Haber Tarihi: 12.06.2009
|

Yetkilerin merkezden yerel yönetime devri tartisilirken, imar ve ruhsatlandirma yetkilerinin Kültür ve Turizm Bakanligi’na alinmasi yönündeki girisim endise vericidir.” diyerek sözlerini söyle sürdürdü:

“Sahil belediyelerin imar uygulamalari ve ruhsatlandirma yetkisinin ilgili bakanliga devredilmesi bana göre turizme yara verecektir. Yasa teklifi siyasidir. Hem yerel yönetimlerin yetkilerini daha da artiracagiz diyeceksiniz. Hem de seçimlerden çikan bu sonuçlardan sonra bu karari alacaksiniz. Halkin seçtigi yöneticilere güvenmek zorundasiniz. Devre disi birakilmak istenen belediyeler degil, onlari seçen halktir. Böyle bir tasari Avrupa Birligi ve Yerel Yönetim anlayisina terstir. Yasanin geçmemesi için tüm sivil toplum örgütleriyle, mimarlar ve sehir plancilariyla, odalarla detayli görüserek kamuoyunu bilgilendirecegiz. Bu teklifin yasalasmamasi için partim gerekli çabayi gösterecektir.”

 

|