Belediye Başkanımızın Turizm Haftası Mesajı

Turizm sektörü; bugün itibariyle girdileri ve yarattığı istihdam imkanları sebebi ile Türkiye’nin yine bugünü ve geleceği için çok özel öneme sahip bir sektördür.
Haber Tarihi: 16.04.2009
|

Turizmde tabiatin ve geçmisin oldukça cömert olanaklar sundugu Türkiye uzun yillar yaz turizmi olarak nitelendirdigimiz Ege ve Akdeniz’in uzun kiyilarindan faydalanmis, sadece bu tek çesit turizmde direnilmistir.
Alt yapi ihtiyaçlari, ulasim, turizm güvenligi, kalifiye personel ve buna benzer iyilestirme, gelisim bekleyen zorunluluklar bir türlü öncelikler haline getirilememis dolayisiyla Türk Turizm politikasi olusturulamamistir.
6500 yillik geçmisi ile barindirdigi tarih, kültür, saglik ve dogal turizm kaynaklariyla Aydin’da bu olagan üstü avantajlarina maalesef gereken önem gösterilmeyerek ihmal edilmis, yildizi parlatilamamis bir turizm kenti konumundadir.
Bilindigi gibi; tüm dünya; ülkeler arasi rekabetin sehirler arasi rekabete dönüstügü, yerelligin ve bölgeciligin öne çiktigi bir süreçten geçmektedir.


Aydin sahip oldugu hemen her çesit turistik avantajlarini kullanarak nüfusunun büyük bir kisminin bu sektörden geçindigi bir sehir haline gelmelidir.
Bunun için ulusal ve uluslar arasi taninmisligin arttirilmasi yaninda yerli ve yabanci turist için tüm turizm alt yapisi sorunlari giderilmis cazibe merkezi olmalidir.
Yerel yönetim olarak ilimizin gelismisligine, vatandaslarimizin refahinin artmasina katkisinin büyük olacagina inandigimiz turizm sektörünün diger tüm sektörlerden geri kalmayacak bir sekilde; hatta lokomotif bir sektör olarak öne çikarilmasina dair çalismalarimiz araliksiz sürdürülecektir.
Bu duygu ve düsüncelerle, yapilacak tanitim ve etkinlikler yoluyla gereken bilincin olusmasina katki yapacagini düsünerek turizm haftasini kutluyorum. 


Özlem ÇERÇIOGLU

Aydin Belediye Baskani

 
|