TOKİ Duyurusu

YEDEK HAK SAHİPLERİ GAYRİMENKUL SATIŞ SÖZLEŞMESİ İMZALAMA İŞLEMLERİ DUYURUSU
Haber Tarihi: 28.09.2007
|

T.C. Basbakanlik Toplu Konut Idaresi tarafindan Aydin Merkez’de insa ettirilmekte olan ve hak sahipleri Aydin Belediye Baskanligi tarafindan belirlenmis olan 480 konutluk Aydin Merkez Alt Gelir Grubu projesinde evraklarini 04 – 22 Haziran 2007 tarihleri arasinda Belediyeye teslim edip basvuru sartlarina uygunlugunu kanitlayan yedek hak sahipleri, 01-02-03-04 Ekim 2007 tarihlerinde T.C. Ziraat Bankasi A.S. Aydin Merkez Subesinde Sözlesme imzalama (pesinat yatirma) islemlerini gerçeklestireceklerdir. Yedek hak sahipleri, konut pesinat bedelini ve masraflarini (Damga Vergisi, BSMV ile birlikte Banka komisyonu) yatirarak Gayrimenkul Satis Sözlesmesini imzalayacaklardir.

Yedek hak sahiplerinin sözlesme imzalama islemleri sirasinda asagidaki belgeleri getirmeleri gerekmektedir. Belgeleri eksik olan hak sahiplerine seçim yaptirilmayacaktir.

• T.C. Nüfus Cüzdani veya nüfus cüzdani yerine geçen fotografli ve onayli kimlik belgesi ve bu belgenin bir adet fotokopisi, T.C.Kimlik numarasi, Basvuru Formu fotokopisi ( bankada kisinin dosyasinda saklanacak) ,

• Sözlesme imzalamaya hak sahibi gelemeyecekse, adina sözlesmeyi imzalayacak kisi için düzenlenmis, “Adima Gayrimenkul Satis Sözlesmesi imzalamaya yetkilidir” veya “Adima Gayrimenkul alimi ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya yetkilidir” ifadesini içeren noter tasdikli Vekaletname ve vekil olan kisinin Nüfus Cüzdani veya yerine geçen belge,

Yedek hak sahipleri, Gayrimenkul Satis Sözlesmesi imzalama programina göre kendisine bildirilen günde, fakat kendi seçim sirasi geçtikten sonra, farkli bir saatte seçim yapmak üzere gelirse, o gün için belirlenen hak sahipleri islemlerini tamamladiktan sonra, seçim yaparak sözlesme imzalayacaklardir.Kendisine bildirilen günden daha sonraki günlerde sözlesme imzalama islemleri bitmeden islem yapmak üzere gelirse, o gün için belirlenen alicilar islemlerini tamamladiktan sonra seçim yaparak sözlesme imzalayacaklardir. 
Ayrica 05 Ekim 2007 tarihi mesai bitimine kadar islem yapmazlar ise konut alma haklarini kaybedeceklerdir.
B1 tipi 2 oda 1 salon nitelikli 480 konut 84,04 m2 büyüklüge sahiptir. 
Konutlar, 4.000 YTL pesinat bedeli ve borç bakiyesinin aylik taksitler halinde 180 ay boyunca ödenmesi kosulu ile satilacak olup pesinatlar sözlesme tarihinde tahsil edilecektir.
Sözlesmeler ilan edilen serefiyeli konut satis bedelleri üzerinden imzalanacaktir. 
Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle baslatilacaktir.

Borç bakiyesi ve aylik taksitler her yilin Ocak ve Temmuz aylarinda olmak üzere yilda iki kez, bir önceki 6 aylik dönemdeki memur maas artis orani, ÜFE ve TÜFE oranlarindan en düsük olana göre artirilacaktir. Ilk dönemsel artis konut teslim tarihine göre Idarece belirlenecektir.
Serefiyeli konut satis bedellerine, KDV, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) ve Damga vergisi dahil edilmeyecek olup bu tutarlar hak sahibi olacaklara aittir.
Konutlar Sözlesme tarihinden itibaren 24 ay içerisinde teslim edilecektir.

Konutlarin anahtar teslimi, Idarece belirlenecek program dahilinde gerçeklestirilecektir. 

Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarinca serefiyeli konut bedelinin %1’i oraninda KDV ayrica alicilar tarafindan ödenecektir.

Gayrimenkul satis islemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.
Konut satis bedellerine, KDV, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) ve Damga vergisi dahil edilmemistir. Bu tutarlar hak sahipleri tarafindan ödenecektir. 

AYRINTILI BILGI IÇIN : 

TOKI Web Sayfasi, www.toki.gov.tr  ve Bilgi Hatti : 0 312 565 20 65

Aydin Belediyesi Web Sayfasi , www.aydin-bld.gov.tr 

Yedek Sözlesme Imzalama Programini sikistirilmis ZIP formatinda EXCEL dosyasi olarak indirmek için burayi tiklayiniz

|